
Wij houden echt van pindakaas! Het liefst met stukjes erin maar nog lekkerder…Zelfgemaakte pindakaas! Wij hebben laatst van Mara Grimm een heel lekker zelfgemaakte pindakaas gekregen met citroengras. Mara Grimm is heel cool, ze is bezig met een boek over ontbijt. En niet alleen over havermout ontbijtjes, maar echt allerlei soorten ontbijtjes van pan con tomate in Barcelona tot de duurste omelet van New York en de beste eggs benedict ter wereld! Wij hebben haar pindakaas met citroengras gebruikt in dit havermoutje. Je kan ook gewoon je eigen pindakaas gebruiken of wat ook heel lekker is, is amandelpasta of een andere notenpasta! Binnenkort zetten we een recept online van onze eigen zelfgemaakte pindakaas! Voor nu, eetsmakelijk!
Ingrediënten:
50 g gewelde havergrutten
2 el (zelfgemaakte) pindakaas of (zelfgemaakte) amandelpasta
1 klein handje gedroogde kokossnippers of kokosschaafsel
1 banaan
Zo maak je het:
1. Doe de 2 el pindakaas in een kom of potje
2. Voeg nu de 50 g gewelde havergrutten daarbij.
3. Snij de banaan in plakjes en doe deze er ook bij samen met het handje gedroogde kokossnippers of schaafsel
Enjoy!!
Klinkt heerlijk! Snel maar eens op zoek naar die havergrutten 😉
Ja zeker doen. In principe kunnen alle natuur of biowinkels het product nu bestellen bij hun groothandel! Dus vraag het gerust aan de winkel die bij je in de buurt zit! Liefs
Even een vraagje… Hoelang moet je de havergrutten laten wellen?
hallo, ik vind dit recept niet af. ziet er heel leuk en lekker uit in de pot maar heb het idee dat er toch nog iets moet gebeuren, voordat k het op mijn brood kan smeren?
Hoi Ineke ik denk dat je het niet helemaal goed begrepen hebt. Dit is geen recept hoe jr zelf pindakaas maakt maar het is een havermout ontbijt met pindakaas! Lieve groetjes