
Met deze warmte is het heerlijk om met een salade te ontbijten. Deze salade is daar perfect voor. Wij zijn verslaafd aan haver, dat mag inmiddels duidelijk zijn 😉 Op deze warme dagen is het toch iets te warm om te ontbijten met een dampend havermoutje vandaar dat we deze salade’s hebben uitgevonden! Mango is lekker zoet en goed te combineren met een licht pittige smaak, daarom heerlijk met radijsjes. Die ook heel fris en licht zijn. Radijsjes bevatten veel vezels, daardoor krijg je een ‘vol’ gevoel terwijl ze heel weinig calorieën bevatten. Ze zitten ook vol met goede B vitaminen die belangrijk zijn als je geen vlees eet! Toppperr! Hieronder het recept!
Ingrediënten voor 2 ontbijtjes:
100 g gewelde havergrutten
1 rijpe mango
10 radijsjes
1 avocado
4 stengels bleekselderij
2 el hazelnoten en amandelen
1 handjevol rozijnen
klein handje rucula
Dressing:
3 el zonnebloemolie
1/2 el yochurt
1 handvol munt blaadjes
1/2 citroen
Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten als je dit nog niet hebt gedaan. Wij laten ze overnacht afgedekt (met plastic folie) staan in warm water.
2. Snijd de mango, radijsjes, avocado, bleekselderij fijn.
3. Doe alles in een kom en hussel het goed door elkaar.
4. Maak nu de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe deze in een kleine kom en voeg hierbij de zonnebloemolie, yochurt en het sap van 1/2 citroen. Roer alles door door elkaar en klaar is je dressing. Giet over de salade et voila!
Tip: Maak een beker met de salade en neem hem mee voor als lunch op je werk of voor waar je ook bent!
Liefs XX
Comments