
Goodmorning!! Tijdens onze boekpresentatie van afgelopen zondag vroegen we iedereen naar hun favoriete nootje (check het filmpje op instagram). Veel mensen kozen voor de
pistache of de cashewnoot. Eén iemand eet toch echt liever pepernootjes (en wij stiekem ook) Daarom delen we vandaag ons favoriete pepernoten recept met jullie 😀 Dikke liefs
Ingrediënten:
•175 gram havermeel
•5 el amandelmelk
•2 el speculaaskruiden
•60 gram zonnebloem- of kokosolie
•5 dadels (zonder pit)
•6 gram kaneel
•3 el dadelstroop
•snufje zout
•1 el baksoda
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed je ovenschaal met bakpapier en maak hele kleine bolletjes van het deeg. Let op, maak de bolletjes kleiner dan je ze uiteindelijk wilt hebben want in de oven gaan de pepernoten groeien ? Bak ze vervolgens in ongeveer 15 minuten af! Even af laten koelen en smikkelen maarr!!
Eetsmakelijk!
Hallo,
Ik wil in November graag een recept voor pepernoten posten in mijn blog. Ik heb gister een recept van jullie als basis gebruikt en nou vroeg ik me af of jullie het oke vinden als ik dat post onder vermelding van een link naar jullie recept voor pepernoten. Ik heb het net even anders gemaakt, maar wel echt naar aanleiding van jullie boek. Is dit oke voor jullie? Ik maak dan dus graag reclame, ben gek op jullie boek!
Groetjes!
Ja natuurlijk, heel erg leuk! En bedankt alvast!
Groetjes van Mathijs en Pascalle
Ik ben al een tijdje op zoek naar een healthy pepernootjes-recept maar ik denk dat ik deze wel eens ga maken! Lookin’ gooood! Zou ik het havermeel ook kunnen vervangen door volkorenmeel of verandert de smaak dan echt enorm? XX
Hoi ja dat kan zeker dan zijn het alleen geen havermout pepernoten meer maar het kan zeker. Je kan het vervangen door volkorenmeel en zelfs door speltmeel of door bloem! Ben benieuwd hoe ze worden laat ons weten :)! Liefs M en P
Lekker, ik ga ze denk ik morgen proberen want ik heb plots 2 potten dadelstroop. Wat is dat lekker!
Dat wordt flink rollen morgen. Bedankt voor het recept.
Mmmm wat zijn ze lekker!! Denk je dat ik er ook een soort taart koek van kan maken? Groetjes
Ja dat zeker, maak ‘m niet te dik, en pas even de oventijden aan. Hou de koek goed in de gaten!
Vandaag jullie boek havermoutje binnen gekregen. Ben gaan zitten en heb het eerst helemaal uitgelezen, direct diverse melen ed. besteld bij mijn favoriete molen dus het bakken kan gaan beginnen volgende week!