• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Notenblokje met citroenlaagje

Notenblokje met citroenlaagje

Deze notenblokjes zijn verfrissend als tussendoortje omdat er een laagje citroen overheen zit. De te gekke groene kleur krijgt dit laagje door de chemische reactie tussen de kurkuma en de citroen.

Ingredienten:
De onderkant:

275 g dadels
75 g havermout
50 g walnoten/cashew

Het citroen laagje

9 el kokosolie
halve citroen – het sap
1 el citroen zest
2 el honing
1,5 tl kurkuma(poeder)

Zo maak je het:
Mix de dadels met de noten en de havermout goed door elkaar totdat je een deegbal hebt. Je kunt hier eventueel een keukenmachine voor gebruiken. Wij doen het met een vork omdat we zachte dadels gebruiken.
Neem een bakblik bedekt met bakpapier of een schaal met bakpapier waarin je de dadeldeeg verspijd tot ongeveer 1,5 cm dik.
Verwarm nu een pan met de kokosolie zodat deze vloeibaar wordt.
Voeg hierbij het citroensap, citroen zest, de honing en de kurkuma en roer alles goed door elkaar heen.
Giet dit over het dadeldeeg heen en zet dit weg in de koelkast zodat het hard wordt. Laat dit ongeveer een uurtje staan.
Snij dit in blokjes en you are ready to go!

Dikke liefs, succes en laat ons weten of het je gelukt is 🙂

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Laat een antwoord achter aan Jantina Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Alissa zegt

    23/02/2015 om 07:55

    Lijkt me erg lekker! En ik heb alles in huis, dus deze ga ik deze week maken 😀 Alleen wel een vraagje: moeten de ingrediënten voor de noten laag niet eerst in een keuken machine, voor je er een bal van kunt kneden?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      23/02/2015 om 08:05

      Wij gebruiken zachte dadels. Hierdoor zou je het ook met en vork kunnen prakken. Maar een keukenmachine is natuurlijk een handige machine om je wat werk te besparen!
      Liefss

      Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    23/02/2015 om 08:10

    Nu ik je boek heb, liggen alle ingrediënten standaard in mijn kast. Perfect dus! 🙂

    Beantwoorden
  3. Valerie zegt

    23/02/2015 om 17:37

    Kan ik ook amandelen gebruiken ipv walnoten of cashewnoten?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/02/2015 om 19:46

      Ja zeker! Dat kan! Succs!

      Beantwoorden
  4. Stephanie zegt

    23/02/2015 om 20:34

    Bij mij blijft de citroen laag heel olie achtig, het stijft niet op. Misschien heb ik teveel kokosolie gebruikt?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      23/02/2015 om 20:39

      Hoe koud staat je koelkast? Het moet bij ongeveer 0-3 graden!

      Beantwoorden
  5. Els zegt

    24/02/2015 om 17:16

    Jeetje wat een geweldige site hebben jullie! Waarom ben ik jullie nooit eerder tegengekomen in mijn leven;)?
    Ik ben al een tijdje op zoek naar andere recepten met havermout. Kocht namelijk ooit een groot pak en ben de standaard pap wel een beetje zat, maar my god.. jullie hebben heerlijke recepten op je blog die ik uit kan proberen! En jullie boek.. die gaat zeker op mijn verlanglijstje!

    Beantwoorden
  6. Barbara zegt

    26/02/2015 om 16:06

    Gister gemaakt, wel met minder kokosolie, vond het wat veel. Ik heb het net geproefd en moet zeggen dat het niet verkeerd is, maaaaaaar het ziet er lekkerder uit dan het smaakt. Dus leuk geprobeerd maar niet voor nog een keer. Ik maak al een tijd er eentje en die blijft wel mijn favorite. Goede site en ga snel weer wat uit proberen!

    Beantwoorden
  7. Carolien zegt

    26/02/2015 om 16:15

    Heb ze vandaag gemaakt! En ze zijn lekker! Wow.. De citroen met kurkuma is echt een goede combi. Het kleurtje is bij mij wel iets anders dan bij jullie maar het ziet er toch heel lekker uit!

    Beantwoorden
  8. Danielle zegt

    27/02/2015 om 10:01

    Yes!! Gemaakt!! makkelijk en snel recept voor een heerlijk tussendoortje 🙂

    Beantwoorden
  9. Claudia zegt

    28/02/2015 om 08:58

    Die citroenlaag is echt the bomb! Heerlijke frisse snack. Bedankt voor dit recept.

    Beantwoorden
  10. Lonneke zegt

    28/02/2015 om 14:24

    Misschien een hele stomme vraag

    Beantwoorden
    • Lonneke zegt

      01/03/2015 om 20:23

      Hoe lang kun je dit bewaren?

      Beantwoorden
      • Havermoutje zegt

        01/03/2015 om 20:47

        Hi Lonneke,
        Je kunt ze ongeveer 3-4 dagen gekoeld en afgedekt bewaren! Liefs

        Beantwoorden
  11. gerrie zegt

    08/03/2015 om 09:56

    Vraagje: Wat is citroen zest?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      17/03/2015 om 11:07

      Dat is citroen rasp 🙂

      Beantwoorden
  12. Anneke R zegt

    08/03/2015 om 19:45

    Ik heb ze net gemaakt, errug lekker maar de citroen laag laat los van de bodem, er komt citroensap uit als je een hap neemt.

    Iemand hier een oplossing voor of misschien mogelijk waardoor het komt.

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      08/03/2015 om 19:52

      Hee Anneke,
      Wij zien het meer als eenhaps snack, dan is de smaakexplosie juist lekker

      Beantwoorden
  13. Mariska zegt

    09/03/2015 om 20:39

    Even een vraagje. Gaat eigenlijk over het recept snickers uit het boek, daar staan het aantal dadels bij, echter heb ik geen aspikhan dadels maar andere zachte, dus wat is het gewicht dat ik daarbij moet aanhouden?

    Groetjes Mariska

    Beantwoorden
  14. Gerty zegt

    14/03/2015 om 16:51

    Lijkt me lekker maar, wat is citroenzest?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      17/03/2015 om 11:06

      Hi 🙂

      Dat is citroen rasp 🙂

      Liefs

      Beantwoorden
  15. Lindy zegt

    18/03/2015 om 19:19

    Wat een onwijs leuk receptje! Ik vroeg me af of je die kurkuma ook kunt vervangen door kerriepoeder?

    Liefs van Lindy

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/03/2015 om 17:33

      Nee dat kan miet want het gaat om de chemische reactie tussen de kurkuma citroen en kokosolie. liefs!

      Beantwoorden
  16. Jantina zegt

    27/03/2015 om 12:47

    Dank voor dit super en gemakkelijk recept … een heerlijke smaakexplosie! Mijn notenblokje ziet er wel een beetje anders uit maar heb het op verzoek al 2 x gemaakt!

    Beantwoorden
  17. Ellen zegt

    31/03/2015 om 09:36

    Week je de havermout ook eerst?
    En zo ja, bedoel je dan 75 Gr na of voor het weken?
    Dank je wel alvast en heb een mooie dag allemaal!

    Beantwoorden
  18. Nancy zegt

    23/05/2015 om 22:00

    Heerlijk en een hit bij onze yoga docenten opleiding. Zier er anders uit, niet zo’ ’n dik laagje op de bodem, maar heerlijk. Maak het zeker nog eens en bestel jullie boek

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Instagramposts die niet meer kunnen | MADE BY CHRISTEL – Redacteur | Verslaggever | Camerajournalist schreef:
    10/03/2015 om 16:13

    […] nu heel Instagram achter mij aan krijg, foto’s als de Lemon Pie van Inlovewithhealth en dit notenblokje met citroenlaagje van Havermoutje zijn hartstikke prima. Dit zijn  beelden van originele en heerlijke […]

    Beantwoorden
  2. Vrijdag receptdag: Paaslunch schreef:
    03/04/2015 om 08:06

    […] Notenblokje met citroenlaagje, gevonden op Havermoutje.nl . Alleen maar gezonde ingrediënten die samen tot een heel simpel maar overheerlijke snack gemaakt worden. […]

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025