
Deze notenblokjes zijn verfrissend als tussendoortje omdat er een laagje citroen overheen zit. De te gekke groene kleur krijgt dit laagje door de chemische reactie tussen de kurkuma en de citroen.
Ingredienten:
De onderkant:
275 g dadels
75 g havermout
50 g walnoten/cashew
Het citroen laagje
9 el kokosolie
halve citroen – het sap
1 el citroen zest
2 el honing
1,5 tl kurkuma(poeder)
Zo maak je het:
Mix de dadels met de noten en de havermout goed door elkaar totdat je een deegbal hebt. Je kunt hier eventueel een keukenmachine voor gebruiken. Wij doen het met een vork omdat we zachte dadels gebruiken.
Neem een bakblik bedekt met bakpapier of een schaal met bakpapier waarin je de dadeldeeg verspijd tot ongeveer 1,5 cm dik.
Verwarm nu een pan met de kokosolie zodat deze vloeibaar wordt.
Voeg hierbij het citroensap, citroen zest, de honing en de kurkuma en roer alles goed door elkaar heen.
Giet dit over het dadeldeeg heen en zet dit weg in de koelkast zodat het hard wordt. Laat dit ongeveer een uurtje staan.
Snij dit in blokjes en you are ready to go!
Dikke liefs, succes en laat ons weten of het je gelukt is 🙂

Lijkt me erg lekker! En ik heb alles in huis, dus deze ga ik deze week maken 😀 Alleen wel een vraagje: moeten de ingrediënten voor de noten laag niet eerst in een keuken machine, voor je er een bal van kunt kneden?
Wij gebruiken zachte dadels. Hierdoor zou je het ook met en vork kunnen prakken. Maar een keukenmachine is natuurlijk een handige machine om je wat werk te besparen!
Liefss
Nu ik je boek heb, liggen alle ingrediënten standaard in mijn kast. Perfect dus! 🙂
Kan ik ook amandelen gebruiken ipv walnoten of cashewnoten?
Ja zeker! Dat kan! Succs!
Bij mij blijft de citroen laag heel olie achtig, het stijft niet op. Misschien heb ik teveel kokosolie gebruikt?
Hoe koud staat je koelkast? Het moet bij ongeveer 0-3 graden!
Jeetje wat een geweldige site hebben jullie! Waarom ben ik jullie nooit eerder tegengekomen in mijn leven;)?
Ik ben al een tijdje op zoek naar andere recepten met havermout. Kocht namelijk ooit een groot pak en ben de standaard pap wel een beetje zat, maar my god.. jullie hebben heerlijke recepten op je blog die ik uit kan proberen! En jullie boek.. die gaat zeker op mijn verlanglijstje!
Gister gemaakt, wel met minder kokosolie, vond het wat veel. Ik heb het net geproefd en moet zeggen dat het niet verkeerd is, maaaaaaar het ziet er lekkerder uit dan het smaakt. Dus leuk geprobeerd maar niet voor nog een keer. Ik maak al een tijd er eentje en die blijft wel mijn favorite. Goede site en ga snel weer wat uit proberen!
Heb ze vandaag gemaakt! En ze zijn lekker! Wow.. De citroen met kurkuma is echt een goede combi. Het kleurtje is bij mij wel iets anders dan bij jullie maar het ziet er toch heel lekker uit!
Yes!! Gemaakt!! makkelijk en snel recept voor een heerlijk tussendoortje 🙂
Die citroenlaag is echt the bomb! Heerlijke frisse snack. Bedankt voor dit recept.
Misschien een hele stomme vraag
Hoe lang kun je dit bewaren?
Hi Lonneke,
Je kunt ze ongeveer 3-4 dagen gekoeld en afgedekt bewaren! Liefs
Vraagje: Wat is citroen zest?
Dat is citroen rasp 🙂
Ik heb ze net gemaakt, errug lekker maar de citroen laag laat los van de bodem, er komt citroensap uit als je een hap neemt.
Iemand hier een oplossing voor of misschien mogelijk waardoor het komt.
Hee Anneke,
Wij zien het meer als eenhaps snack, dan is de smaakexplosie juist lekker
Even een vraagje. Gaat eigenlijk over het recept snickers uit het boek, daar staan het aantal dadels bij, echter heb ik geen aspikhan dadels maar andere zachte, dus wat is het gewicht dat ik daarbij moet aanhouden?
Groetjes Mariska
Lijkt me lekker maar, wat is citroenzest?
Hi 🙂
Dat is citroen rasp 🙂
Liefs
Wat een onwijs leuk receptje! Ik vroeg me af of je die kurkuma ook kunt vervangen door kerriepoeder?
Liefs van Lindy
Nee dat kan miet want het gaat om de chemische reactie tussen de kurkuma citroen en kokosolie. liefs!
Dank voor dit super en gemakkelijk recept … een heerlijke smaakexplosie! Mijn notenblokje ziet er wel een beetje anders uit maar heb het op verzoek al 2 x gemaakt!
Week je de havermout ook eerst?
En zo ja, bedoel je dan 75 Gr na of voor het weken?
Dank je wel alvast en heb een mooie dag allemaal!
Heerlijk en een hit bij onze yoga docenten opleiding. Zier er anders uit, niet zo’ ’n dik laagje op de bodem, maar heerlijk. Maak het zeker nog eens en bestel jullie boek