
Het begint weer herfst te worden en dan hebben wij meteen zin in die knusse avonden op de bank met een heerlijk stuk taart en warme chocolademelk. Niet altijd even gezond maar wel een lekker gevoel dat die tijd van het jaar er weer aankomt.
Om een beetje (gezond) in die knusse sferen te komen hebben we een luchtig Havermouttaartje gemaakt Succes met bakken en laat ons weten wat je er van vond!
Benodigdheden:
springvorm van circa 24 cm doorsnede
mixer of garde
Ingrediënten:
2 eieren
1/2 tl zout
100 g roomboter (op kamer tempratuur) je kan ipv boter ook kokosolie gebruiken als je liever niet met roomboter bakt.
150 g (kokos)suiker
125 ml havermelk
100 g havermoutmeel (maak dit makkelijk zelf door havermout te malen in een koffiebonen maler, of in een blender)
150 g speltbloem
1 tl wijnsteenbakpoeder/bakingsoda
Merg 1 vanille stokje
150 g blauwe bessen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Klop de eieren samen met het zout tot een luchtige massa. Doe dit met een mixer of als je dat niet hebt met een garde.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen toe en meng het deeg goed door zodat er geen stukjes of klontjes meer inzitten.
- Vet nu een springvorm van circa 24 cm doorsnede in met olie of boter en stort het deegmengsel daar in. Versier het deeg met de blauwe bessen en schuif hem de oven in.
- Bak de taart circa 45 minuten. Kijk met een sate prikker of de taart klaar is, als de sate prikker nog nat uit de taart komt, laat ‘m dan nog even in de oven staan, eventueel met aluminium folie eroverheen zodat hij niet aanbrand.
Tip: Heb je geen blauwe bessen in huis, je kan deze taart ook maken met appel, aardbeien, kersen, perziken, pruimen of met banaan! Maak je eigen variatie op deze taart en laat ons weten of het lekker was 😉 Dikke liefs!
Voor het slapen gaan geproefd, warm al super lekker en ook weer als ontbijt.
Hoi Elian,
Heeeuul erg leuk om te horen!
Het is ook echt heel erg lekker, vinden wij ook!
Ook als tussendoortje onderweg 😉
Liefs!