Deze cake is geïnspireerd op onze ‘Carrot-cake’ uit ons Havermoutje kookboek. Dit is een simpele variant om je dag in te knallen! Super goed gevuld met allerlei heerlijke en gezonde ingrediënten. In wortel zit heel veel calcium, wat heel gezond is voor je botten en tanden. Calcium zorgt er onder andere voor een goede spiercontractie: het samentrekken van de spieren. Een goede cake dus voor na het sporten of om je dag energiek te beginnen. We love it, laat je weten wat jij van deze cake vindt?
Liefs! Havermoutjeeee 😉
Benodigdheden:
Kom
Mixer of sterke handen om te kneden 🙂
Ingrediënten:
40 g havermout
40 ml kokendheet water
50 g kokosolie
150 g geraspte wortels
75 g speltmeel
1/2 tl zeezout
1 tl bakpoeder
2 eieren
100 g dadels
50 g walnoten (in stukjes gesneden/gehakt)
2 el haverzemelen
Zo maak je het:
1. Breng 40 ml water aan de kook en giet dit over de havermout in een kom. Voeg ook hier ook de kokosolie aan toe zodat dit smelt.
2. Rasp nu de wortels.
2. Doe de speltmeel, zeezout, bakpoeder, dadels, walnoten en de haverzemelen samen met de geraspte wortels in 1 kom.
3. Klop de eieren los in een andere kom. Voeg de losgeklopte eieren bij het meel en de andere ingrediënten in de kom.
4. Doe de havermout met het water en de gesmolten kokosolie nu ook bij het meel in de kom en mix of kneed dit alles tot een glad mengsel.
5. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de cake in circa 40 minuten. Hou de cake goed in de gaten dat hij niet zwart wordt. Als de cake te donker wordt kan je deze bedekken met aluminium folie zodat de cake niet donkerder wordt.
Om te checken of de cake gaar is prik je met een satéprikker in de cake, als hij er droog uit komt is de cake klaar!
Eetsmakelijk!
Daniëlle zegt
Dit klinkt heerlijk en ga ik denk ik deze week nog maken! Bedankt voor het recept!
Nicolien zegt
Heerlijke cake! vanochtend gemaakt als ontbijtje…
Wel jammer dat hij niet rees bij mij, maar de smaak was er niet minder om! 🙂
Morgen is het panbroodje aan de beurt.
groetjes,,
Sofie zegt
Ik heb deze cake nu al meerdere malen gemaakt, maar hij blijft een succes. Met een keukenmachine is het allemaal vlot voor elkaar en heerlijk ook als tussendoortje!
Havermoutje zegt
Wat een lief berichtje. Dankjewel!
Astrid zegt
Hoi Havermoutje,
Ik heb deze cake nu 2 keer gemaakt en hij smaakt heerlijk, maar hij wil niet rijzen :(. Ik volg het recept. Heb je misschien tips / een idee wat ik verkeerd doe?
Dankje alvast!
Havermoutje zegt
Hoi Astrid,
Wij gebruiken een bakblik van 16 cm x 11 cm, wat voor afmeting gebruik jij?
Liefs
Astrid zegt
Mijn cakeblik is 10 x 7 cm. Een collega (zij is ook nogal een meesterbakker net als jullie) zei dat ik het deeg misschien langer moet kneden. Ik ga het dit weekend in elk geval nog een keer proberen! Hij is te lekker. 🙂
Astrid zegt
Excuus! 10 x 30 cm en 7 cm hoog ;-). Dus jullie gebruiken meer zo’n broodblik?
Havermoutje zegt
Klopt. Maar de cake hoort ook een beetje compact. Het is niet zo’n luchtige supermarkt cake. Dit komt omdat walnotenmeel zwaar is. Maar probeer het nogmaals met een kleiner bakblik, dan wordt het sowieso iets luchtiger. X Succes
Greet Boute zegt
Wat een lekkere cake!!
Zelfs manlief vind hem heerlijk. En die lust geen wortels.
Ook makkelijk om te maken.
Fijn recept.