• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

VEGAN CHOCO-PINDAKAAS-FUDGE

Pindakaas liefhebbers opgepast!! Deze fudge is zo verslavend!
Dit is echt een heel simpel recept om zelf een lekkere en vegan Fudge te maken.
Deze maken we graag als we onverwacht mensen op bezoek krijgen want we hebben deze ingrediënten altijd wel in huis.
Als je nou niet zo veel pindakaas of kokosolie in huis hebt, dan kun je het recept ook gewoon halveren!

Succes en laat ons weten wat je van het recept vond 🙂

 

Ingrediënten:

500 g pindakaas
175 g kokosolie
150 g kokosbloesemsuiker (kan ook met honing maar is dan niet vegan)
3 el cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Smelt de kokosolie in een pan.
  2. Doe de pindakaas samen met de honing in een kom en voeg hierbij de gesmolten kokosolie en
    roer alles goed door elkaar.
  3. Houdt nu 1/4 deel van het beslag apart en giet de rest in een met bakpapier beklede bakvorm.
  4. Voeg bij het deel wat je hebt achtergehouden de 3 el cacaopoeder. Roer goed door.
  5. Giet nu dit deel met de cacaopoeder ook in de bakvorm,
    je kunt van de cacao een mooi patroon maken als je dat leuk vindt!
  6. Zet de bakvorm nu circa 1 uurtje in de koelkast of vriezer totdat het hard is geworden. Nu kun je ze aansnijden!

Tip: Voeg wat nootjes toe voor een extra bite 🙂

Liefs! x

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Laat een reactie achter op Anne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. AvatarAnne says

    07/12/2016 at 13:48

    Aah, wat makkelijk! En het ziet er echt verrassend goed uit.

    Beantwoorden
  2. AvatarAnna says

    24/01/2017 at 18:13

    Ik heb hem vanmiddag gemaakt – want tja, toch wel pindakaasdag vieren – en hij is super lekker! Door de kokosbloesemsuiker is hij niet helemaal zo zacht als boter, maar zit er een soort van ”zachte crunch” in.
    Ik heb gewoon Calvé pindakaas gemaakt, maar ga hem ook zeker eens proberen met 100% pinda pindakaas. Want zo lekker is het recept wel; om het nog eens te maken!

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

Blijf op de hoogte :)

© Atelier Kok & Bonnier 2020