• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Kastanje-Haver-Knäckebrödjes

Jaaah! Hierbij het recept voor ongeveer vijf van deze overheerlijke Kastanje-Haver-Knäckebrödjes! Wij hebben ze belegd met roomkaas en aardbeitjes. We zijn benieuwd wat julie van het recept vinden. Dit heb je nodig:
Bakpapier
Vork of een sate prikker
Plastic folie of plastic tasje

 

Ingredienten:

7 gram gist
600 g speltbloem
300 g havermeel
300 g kastanjemeel
400 ml water
2 el karwijzaad
200 ml yoghurt
1 tl zeezout

 

Zo maak je het:
1.    Los het gist op in het water in een kom.
2.    Voeg alle ingrediënten hieraan toe en kneed alles goed door elkaar.
3.    Laat het deeg in een met plastic afgedekte kom minimaal 6 uur staan zodat het kan rijzen.
4.    Kneed het deeg na het rijzen goed door en vorm van het deeg kleine balletjes van ongeveer 4cm x 4cm.
5.    Rol de balletjes deeg even door wat kastanjemeel en rol ze daarna uit met een deegroller tot een mooi rondje. Snij de rondjes eventueel wat bij met een mesje.
6.    Stans uit het midden een gaatje van 3cm x 3cm. Wij hebben hiervoor het dopje van een melkpak voor gebruikt.
7.    Prik vervolgens met een vork of een sate prikker gaatjes in het ronde deeg.
8.    Bak de rondjes ongeveer 12 minuten af op 175 graden totdat ze mooi bruin zijn.
9.    Laat de crackers afkoelen en beleg ze met veel lekkers!!

Dikke Liefs

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Laat een antwoord achter aan Petra Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Petra zegt

    27/10/2015 om 16:56

    Lijkt me een heerlijk recept. Alleen…. vreselijk veel meel! Dit is eerder voor 50 ipv 5 broodjes… Of snap ik iets verkeerd?

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025