• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

PISTACHENOTEN PANBROOD MET OLIJVEN EN KAPPERTJES

Vandaag delen we een van onze favoriete recepten uit Nootje met jullie! Het is een brood dat je niet eens hoeft te kneden 🙂 Super makkelijk en lekker 🙂 Dikke liefs

Benodigdheden:

ovenbestendige braadpan
met deksel met een
doorsnede van 24 cm
plasticfolie of schone
theedoek
bakpapier

Ingrediënten: 

300 g speltbloem
145 g boekweitmeel
1 tl zout
10 g gist
2 el olijfolie
300 ml lauwwarm water
70 g olijven
30 g kappertjes
50 g gepelde pistachenoten
bloem, om te bestuiven

Zo maak je het:

1. Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie en het water in een kom.

2. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen.

3. Voeg nu de olijven, kappertjes en de pistachenoten toe. Roer nog even door.

4. Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan, bij kamertemperatuur.

5. Bebloem je handen, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van.

6. Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek.

7. Verwarm je oven voor op 200 °C.

8. Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven en
bak er in circa 40 minuten een prachtig brood van.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025