• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

HAVERGRUTTEN

Overnight Rucola Haver Pannenkoekjes

More Pancakes!! We krijgen er niet genoeg van! Vandaag hebben we een variatie gemaakt op de pannenkoekjes van gister. In plaats van bietjes hebben we rucola gebruikt. Super lekker 🙂
Bekijk hier het recept! Liefs

Benodigdheden:

Blender
Koekenpan

Ingrediënten:
50 g havergrutten
50 g quinoa
500 ml water en sap van 1 citroen (om in te wellen)
80 ml amandelmelk
1 ei
1 volle hand rucola

Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten samen met de quinoa een nachtje met ruim water en het sap van een citroen (min. 5 uur)
2. Giet het water van de havergrutten en quinoa af en spoel het kort schoon. Vergeet deze stap niet want anders worden je pannenkoekjes heel zuur!
Blend het samen met de amandelmelk, rucola en het ei tot een beslag.
3. Neem 1 halve el (kokos)olie, verhit deze in een koekenpan en bak daar de pannenkoekjes in. Begin op hoog vuur maar zet het vuur omlaag als je het beslag in de koekenpan hebt gedaan. Als de bovenkant van de pannenkoek luchtbelletjes krijgt en de randen veranderen van substantie probeer dan de pannenkoek om te flippen met een spatel. Bak de andere kant circa 2/3 minuten.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Laat een antwoord achter aan Yara Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Yara zegt

    21/07/2015 om 10:24

    Volgens mij moet hier niet het bietje mee de blender in, maar wel de rucola…

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      22/07/2015 om 09:42

      Je hebt helemaal gelijk! 🙂 Bedankt liefs!

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025