
More Pancakes!! We krijgen er niet genoeg van! Vandaag hebben we een variatie gemaakt op de pannenkoekjes van gister. In plaats van bietjes hebben we rucola gebruikt. Super lekker 🙂
Bekijk hier het recept! Liefs
Benodigdheden:
Blender
Koekenpan
Ingrediënten:
50 g havergrutten
50 g quinoa
500 ml water en sap van 1 citroen (om in te wellen)
80 ml amandelmelk
1 ei
1 volle hand rucola
Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten samen met de quinoa een nachtje met ruim water en het sap van een citroen (min. 5 uur)
2. Giet het water van de havergrutten en quinoa af en spoel het kort schoon. Vergeet deze stap niet want anders worden je pannenkoekjes heel zuur!
Blend het samen met de amandelmelk, rucola en het ei tot een beslag.
3. Neem 1 halve el (kokos)olie, verhit deze in een koekenpan en bak daar de pannenkoekjes in. Begin op hoog vuur maar zet het vuur omlaag als je het beslag in de koekenpan hebt gedaan. Als de bovenkant van de pannenkoek luchtbelletjes krijgt en de randen veranderen van substantie probeer dan de pannenkoek om te flippen met een spatel. Bak de andere kant circa 2/3 minuten.

Volgens mij moet hier niet het bietje mee de blender in, maar wel de rucola…
Je hebt helemaal gelijk! 🙂 Bedankt liefs!