• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Overnight Bietenpannenkoek

Deze pannenkoekjes bestaan uit haver, melk, ei en bieten. How healthy can we get? Niet meer dan dit hahah
Het liefst eten we zo vaak mogelijk pannenkoeken, vooral in het weekend omdat we dan wat meer tijd hebben om dit allemaal klaar te maken. Deze pannenkoeken zijn ook voor door de weeks omdat ze zo super makkelijk te bereiden zijn.

Wij maken deze pannenkoeken heel vaak en hebben verschillende soorten variaties hierop bedacht. Deze week zullen we er nog een paar maken en de receptuur hiervan met jullie delen!

Benodigdheden:
Blender
Koekenpan

Ingrediënten:
50 g havergrutten
50 g quinoa
sap van 1 citroen
80 ml amandelmelk
1 ei
1 rauw bietje

Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten samen met de quinoa een nachtje met ruim water (ongeveer 500ml en het sap van 1 citroen (min. 5 uur).
2. Giet het water met citroen van de havergrutten en quinoa af en spoel het kort schoon. Vergeet deze stap niet want anders worden je pannenkoeken heel zuur! Blend de havergrutten en quinoa samen met de amandelmelk, het bietje en het ei tot een beslag.
3. Neem 1 halve el (kokos)olie, verhit deze in een koekenpan en bak daar de pannenkoekjes in. Begin op hoog vuur maar zet het vuur omlaag als je het beslag in de koekenpan hebt gedaan. Als de bovenkant van de pannenkoek luchtbelletjes krijgt en de randen veranderen van substantie probeer dan de pannenkoek om te flippen met een spatel. Bak de andere kant circa 2/3 minuten.

Als je teveel pannenkoeken hebt gebakken, zoals wij altijd express doen, bewaar deze dan max 3 dagen in de koelkast!

Dikke liefs! x

 

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Laat een antwoord achter aan Jane Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Robin zegt

    16/07/2015 om 10:30

    Hallo!
    Ziet er goed uit! Ik vroeg me af, kan ik de haver grutten ook vervangen door havermout?

    Groetjes Robin

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      16/07/2015 om 10:37

      Hi Robin! Ja dat kan denk ik wel. Het heeft dan alleen wel een hele een andere structuur 🙂 Liefs

      Beantwoorden
  2. Jane zegt

    18/07/2015 om 08:37

    Hoi,
    Hoe zit het met het wellen? Moet dit alleen in het citroensap of ook nog met water erbij?
    Groetjes Jane

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      19/07/2015 om 13:36

      Hi Jane,
      Het is inderdaad de bedoeling dat er ook gewoon water bij gaat. Spoel de havergrutten na het afgieten nog even kort schoon 🙂
      Liefs

      Beantwoorden
  3. Eva zegt

    19/07/2015 om 12:56

    Bij ons niet echt een succes.. de citroen bietensmaak overheerste nogal. Moest er veel stroop op doen om het lekker te maken.
    Een vraag over stap 2.
    Welk water moet je afgieten?
    Liefs

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      19/07/2015 om 13:34

      Hi Eva,
      Het was misschien niet helemaal duidelijk dat de havergrutten niet alleen in citroensap maar ook in water moesten wellen. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze zo uur smaakten! We hebben er een extra melding bijgezet! Liefs

      Beantwoorden
  4. Anke zegt

    19/07/2015 om 13:28

    Geweldig!! Mijn kinderen zijn er dol op! Gr Anke

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      19/07/2015 om 13:29

      Leuk om te horen! Liefs

      Beantwoorden
  5. Ruth Hassing zegt

    19/01/2017 om 12:52

    Wat doe je erbij voor topping of eet je ze zo op?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      31/01/2019 om 16:08

      Ja of met avocado!

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025