• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Havermout-Pepernootjes

 

 

Het heeft ieder jaar weer heel wat voeten in de aarde maar de Sint is weer in het land! Tijd voor Haver-Pepernootjes!!? Bakken maaarrrr!

Ingredienten

•175 gram havermeel
•5 eetlepels amandelmelk
•12 gram speculaaskruiden
•60 gram zonnebloem- of kokosolie
•5 dadels
•6 gram kaneel
•2 eetlepels dadelstroop
•snufje zout
•7 gram bakpoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingredienten in een kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed je ovenschaal met bakpapier en maak hier hele kleine bolletjes van het deeg. Let op, maak de bolletjes kleiner dan je ze uiteindelijk wilt hebben want in de oven gaan de pepernoten groeien 😉 Bak ze vervolgens in ongeveer 15 minuten af! Eetsmakelijk!

Dit delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Laat een reactie achter op Anita Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatarcharell says

    21/10/2014 at 11:58

    Wat een super lekker idee. Het zou een optie zijn om ze de dag erna nog even in de oven terug te stoppen… maar laten we eerlijk zijn.. zijn ze er überhaupt de volgende dag nog wel mhihi!!!!

    Beantwoorden
  2. AvatarAnoniem says

    21/10/2014 at 15:31

    Hoe lang moeten ze in de oven?

    Beantwoorden
  3. AvatarSanne says

    26/10/2014 at 22:04

    Oeh, nice!
    Klinkt heerlijk, met dadelstroop en dadels. O wat klinkt dat fijn.
    Jammer dat ze snel zacht worden, maar misschien is dat bij mij geen probleem: ik eet ze gewoon binnen een dag op hihi.
    Dit ga ik maken want het klinkt verrukkelijk!
    Liefs

    Beantwoorden
  4. AvatarIris says

    17/11/2014 at 11:59

    Dit klinkt als een goed recept! Ga ik zeker maken, en we eten ze gelijk op. Het is misschien wel handig om in het recept te vermelden wat je met de vijf dadels moet doen, eerst weken en pureren, of fijn hakken? Het lijkt me niet dat ze zo in het beslag gaan…
    Prachtige foto’s trouwens op je website!
    Groet Iris

    Beantwoorden
    • HavermoutjeHavermoutje says

      17/11/2014 at 18:58

      Beste Iris,
      Wij gebruiken altijd verse dadels (te koop bij de plaatselijke Turkse winkel). Die zijn anders dan de dadels uit de supermarkt. Die zijn vaak hard en zijn nog verwerkt met siroop. Verse dadels zijn zo zacht dat je alleen de pit er uit hoeft te halen. Mengt perfect door het deeg! Succes! Liefs Havermoutje

      Beantwoorden
      • AvatarNikki says

        23/11/2015 at 14:13

        De plaatselijke Turkse deli of supermarkt bedoel je hopelijk? “De Turk.. “Jeetje wat ouderwets!

        Beantwoorden
  5. AvatarSanne says

    17/11/2014 at 16:42

    Ik heb ze gemaakt hoor! En ik vind ze heerlijk. Ze waren erg snel op, zoals voorspeld ;), en heb het zachter worden niet echt meegemaakt. Ik had te veel deeg om het in een keer op te bakken en vind dat eigenlijk wel fijn, dan kan ik vanavond nog een batch maken! Hmmmm.
    Liefs

    Beantwoorden
    • HavermoutjeHavermoutje says

      17/11/2014 at 18:59

      Hi Sanne!! Superr!
      Gewoon snel opeten inderdaad, heb je nergens last van 🙂 Bak ze! Liefs

      Beantwoorden
      • HavermoutjeHavermoutje says

        23/11/2014 at 11:51

        Hahah top! Liefs havermoutje

        Beantwoorden
  6. AvatarAns Wiersma says

    19/11/2014 at 13:26

    Is dadelsiroop bij de supermarkt te koop?

    Beantwoorden
    • HavermoutjeHavermoutje says

      23/11/2014 at 11:51

      Dag ans, het is te koop bij de biologische supermarkten en vaak ook bij turkse winkeltjes. Succes! Liefs havermoutje

      Beantwoorden
  7. AvatarIris says

    30/11/2014 at 20:32

    Hallo,
    Echt heeeeeeeeerlijk zijn ze geworden, wij zijn met zijn allen fan, en de ‘krokantheid’ valt me reuze mee. Ik heb wel toch eerst mijn medjoul dadels met de rijsttemelk in de keukenmachine gepureerd, en daarna door het beslag gemengd. Dit soort recepten maakt ons leven tot een feestje! Dank je wel.
    Groet Iris

    Beantwoorden
    • HavermoutjeHavermoutje says

      05/12/2014 at 11:53

      SUperrrrr!

      Beantwoorden
  8. AvatarMartine says

    15/11/2016 at 15:14

    Hi!
    Ook in 2016 zijn ze erg lekker 😉
    Ik had geen dadels in huis, wel rozijnen en agavesiroop. Werkt prima!
    Denk wel dat met kokosolie lekkerder is dan met olijfolie om mee te bakken.

    Beantwoorden
  9. AvatarAnita says

    01/12/2016 at 20:58

    Wat waren deze pepernoten smullen! Helaas binnen een dag al op :P.
    Eerlijk is eerlijk, eigenlijk zijn alle recepten lekker van havermoutje!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Gezonde Sinterklaas Recepten: Suikervrije Pepernootjes & Speculaas! - Ik Winkel Gezond schreef:
    23/01/2015 om 15:30

    […] dank aan havermoutje.nl en lekkeretenmetlinda.nl voor de […]

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

Blijf op de hoogte :)

© Atelier Kok & Bonnier 2020