
Deze bewolkte zondag is ideaal om in je keuken door te brengen. Vandaag hebben we een super gezonde koek gemaakt met havergrutten en kersen.
De koek is een beetje ‘chewy’. Heeeeeel erg lekker! De kersen maken de koek fris en zoet. Lekker makkelijk om te maken en je hebt niet eens een oven nodig!
Ingredienten:
150 g havergrutten (steel cut oats)
30 g amandelen
40 g zaadjes (bijv. lijnzaad, zonnebloempitten etc.)
75 g pure chocolade
handje cranberries
85 g kokosolie
5 el honing
20 kersen
Zo maak je het:
1. Doe alle ingredienten in een koekepan en meng dit goed door elkaar. Laat het circa 8-10 minuten al roerend op een laag vuur samensmelten.
2. Doe nu alles in een ingevette bakvorm en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is plaats je de bakvorm nog een paar uurtjes in de koelkast.
3. Snij nu de kersen door midden, haal de pit eruit en decoreer hier de koek mee!
Mmmmm!

Amazing !!
Yeah!
Heerlijk, vooral met de kersen die nu weer volop verkrijgbaar zijn! Wel je deze grutten ook voor of gebruik je ze zo?
Je hoeft de havergrutten niet te wellen omdat je ze kort bakt in de pan. Lekker makkelijk Liefs
Dit ziet er weer super uit
Bedankt annie!
Gebruiken jullie gedroogde cranberries?
Hi Fenna! Ja we gebruiken gedroogde cranberries