• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Haver Chia Pudding Met Kersen

Een rauw haver receptje. Je denkt misschien hoe kan je de havergrutten rauw eten als ze zo hard zijn. We hebben een heel leuk experiment gedaan. Je kan de grutten namelijk wellen in warm water en een nachtje laten staan, dan worden ze zacht en kan je er alle kanten mee op. Maar ook in yogurt kan je de havergrutten wellen en dat levert een hele lekkere smaak op! De havergrutten worden niet zoals havermout een papperig. Dat is wat wij zo fijn aan dit recept vinden want de grutten blijven stevig en hebben daardoor een bite, hoewel…een beetje papperig ontbijt kan ook nooit kwaad haha.

Door het inweken maak je het ook mogelijk dat de enzymen genaamd lactobacilli, en een paar andere moeilijker te verteren zetmelen breken, en daardoor beter opgenomen kunnen worden. Ook als je al een uitstekende spijsvertering hebt kan dit bijdragen aan een betere manier van ‘spijs’ verteren.
Wij kunnen dat beamen (Psst niet door vertellen)!

Ingrediënten:
200 ml sojayoghurt  (of een andere soort yoghurt)
15 g chiazaad
3 el sojamelk (of een andere soort melk)
25 g havergrutten (steel cut oats)
een handjevol kersen

Zo maak je het:
1. Doe de soja yogurt in een weckpot of een afsluitbaar bakje/kommetje. Doe hier de chiazaden, havergrutten en de sojamelk bij. Laat het een nachtje in de koelkast staan (overnight oats).
2. De volgende dag hoeft er eigenlijk niks meer te gebeuren! Versier je pudding met wat kersen zonder pit! Als je de pudding nog iets te dik vindt, kan je nog een paar el soja melk toevoegen of wat yogurt.
Wij vinden een dikke pudding altijd lekker!

Fijn weekend iedereen 😀

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Laat een antwoord achter aan Dingen Die Fijn Zijn Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dingen Die Fijn Zijn zegt

    12/07/2015 om 16:14

    Klinkt geweldig! Bedankt!

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025