
Lieverds!
Hierbij het recept van deze heerlijke Haver-Appel Cake. Een variant van deze cake staat in ons boek Havermoutje!:) We bakken deze cake ook vaak met wortel in plaats van met appel maar door de appel wordt de cake net iets zoeter en ook wat zachter van binnen. Omdat appels vochtiger zijn dan wortels. Wij vinden deze cake heerlijk om mee te ontbijten met een kopje koffie op deze koude winterse ochtenden.
Ingrediënten:
225 ml zonnebloemolie
125 g bloem
125 g havermeel
2 tl bakpoeder
200 g suiker
3 eieren
snufje zout
1 el speculaas kruiden
200 g appelrasp
50 g rozijnen (of nootjes!)
1 tl kaneel
Zo maak je het:
- Schil alle appels, verwijder het klokkenhuis en rasp totdat je 200 g appelrasp hebt.
- Doe de appelrasp in een kom en voeg alle overige ingrediënten toe.
- Mix met een garde of een mixer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Neem een bakblik en bekleed deze met bakpapier.
- Stort het mengsel in het bakblik en bak de cake in circa 60 minuten op 175 graden. Eetsmakelijk!
Ziet er weer goed uit, lekker recept ook!
Bedankt voor je berichtje!! Heel lief ???