• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

BROCCOLI-BROWNIE

Goedemorgen lieve mensen! Tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen! Deze Broccoli-Brownie komt uit ons kakelverse kookboek Kooltje! Dit is alweer ons 3e kookboek?, ondanks dat blijft het zo spannend en leuk als bij ons eerste boek! We zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden! Check het recept hieronder ???

BENODIGDHEDEN

browniebakvorm of cakebakblik van 21 x 11 cm
bakpapier
mengkom
mixer of keukenmachine

INGREDIËNTEN

100 gram speltmeel
75 gram cacaopoeder
1 tl bakpoeder
2 eieren
100 gram gesmolten boter (of kokosolie)
200 g kokosbloesemsuiker (of andere suiker)
merg van 1 vanillestokje
1 broccoli

1. Verwarm je oven voor op 175˚C en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Meng in een grote kom het speltmeel met de cacao, het bakpoeder en een mespunt zout.

3. Klop met de mixer of in een keukenmachine de eieren luchtig.

Voeg de boter, de suiker en het vanillemerg toe. Klop goed door. Voeg het speltmeel toe en meng tot een glad beslag.

4. Snijd de stronk eraf en verdeel de broccoli in heel kleine roosjes. Schep ze door het beslag.

5. Doe het beslag over in het bakblik. Bak de brownie in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar. Laat even afkoelen en stevig worden voordat je het mes erin zet.

Klaar is Kees!?

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ria zegt

    16/10/2016 om 14:08

    Dit lijkt me geweldig!
    Jammer alleen van die grote berg suiker. Ik denk dat ik een paar bananen een kans geef om de brownie te zoeten.

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2020