
We zijn al een tijdje fan van Joke Boon en dan vooral van haar meest recente boek Bonen!.
Het boek voelt aan als een Bonen Bijbel. Maar liefst 287 pagina’s vol met super lekkere recepten, achtergrond informatie en prachtige fotografie. Het boek heeft recent nog een prijs gewonnen voor meest duurzame boek van 2016!
Het juryrapport luidde als volgt:
Bonen! Een vernieuwend boek, gemaakt vanuit oprechte passie voor een belangrijk maar ondergewaardeerd product. Met aandacht voor seizoenen, soorten en herkomst, worden bonen en peulvruchten als onmisbaar onderdeel van de Nederlandse eetcultuur neergezet. De recepten zijn toegankelijk voor thuiskoks en inspirerend voor professionals. Een sympathiek en tijdloos boek om altijd in huis te hebben, om niet alleen lekker maar ook duurzaam te koken!
Daar hoeven we toch niets meer aan toe te voegen? Is dit boek ook echt iets voor jou? Bestel het boek dan snel via de onderstaande link en bakken maarrrr 😀
Zelf maakten we dit overheerlijk Bonenbrood met twee soorten bonenmeel uit haar boek en delen die heel graag met jullie 🙂
Liefs!
Benodigdheden:
cakeblik van 1 liter
Ingrediënten:
3 el kokosolie of boter, gesmolten
150 g speltbloem
100 g bonenmeel
100 g kikkererwtenmeel
1 el bakpoeder
1 1/2 tl zout
50 g honing
50 g zonnebloempitten
1 blikje bier (gewoon pils) van 330 ml
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met 1 eetlepel gesmolten kokosolie of boter e bestuif het daarna met meel. Of neem een vel bakpapier, vouw het uit en vorm het in het cakeblik.
- Meng de meelsoorten, het bakpoeder, zout en de honing in een beslagkom, schep bijna alle zonnebloempitten erdoor maar houd er een paar achter voor de garnering.
- Giet het bier erbij en meng alles tot het net bij elkaar komt, kneden hoeft niet.
- Schep het beslag in het cakeblik. Schenk de rest van de gesmolten kokosolie over de bovenkant van het beslag. Strooi de rest van de zonnebloempitjes erover.
- Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake 45 minuten. Controleer met een prikker – als deze er droog uit komt is het brood gaar. Bak anders wat langer.
- Laat het bogenbrood afkoelen op een rooster.
Comments