• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

HAVERMOUT CRACKERS

Lieve mensen! Tijd om weer een recept met jullie te delen uit Havermoutje!! Deze Havermout Crackers zijn top om mee te ontbijten of lekker makkelijk om mee te nemen als lunch 🙂 Heerlijk met bijvoorbeeld avocado of kaas! Liefs

Ingrediënten:
100 gram havermout
100 gram havermeel (gemalen havermout)
50 gram speltbloem
200 ml water
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels zonnebloempitten
3 eetlepels lijnzaad
3 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels maanzaad
3 eetlepels kokoskolie
snuf zout

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm de olie zodat het vloeibaar wordt.
  2. Meng het samen met de andere ingredienten door elkaar.
  3. Bedek je bakplaat met bakpapier en rol het deeg goed uit over het bakpapier, circa 3 mm dik. Is het deeg wat plakkerig? Strooi wat meel om dit tegen te gaan.
  4. Bak de crackers in 20-30 minuten gaar en knapperig. Snij de crackers zodra je ze uit de oven haalt. Wacht je te lang, dan kun je het helaas niet meer goed snijden. Eet smakelijk!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Jolanda zegt

    05/05/2017 om 10:04

    Beste Havermoutje,
    Ik ben op jullie site gekomen via de Halm.
    Wat een leuke site. Onze kinderen hebben bij Bakker Bart een havermoutstengel gegeten en nu ben ik opzoek naar een recept, zodat ik precies weet wat ik eet. Kan ik hiervoor het recept van de crackers gebruiken of heb je een beter recept?
    Hartelijke groet,
    Jolanda

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      05/05/2017 om 10:10

      Hee Jolanda!
      Ik denk dat je dit recept zeker als basis kunt gebruiken, misschien iets minder dik uitrollen en in stroken snijden, dan kom je al een heel eind!! Liefs

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2020