Dit heerlijke recept is echt ultiem om als toetje te eten, als ontbijt of als tussendoortje 🙂 eigenlijk issie atijd goed (en gezond)!
Ingredienten voor 4 kleine taartjes in bakvormpjes van ongeveer 10 bij 10.
250 g havermout
50 g honing
50 g kokosolie
1 ei
3 appels
2 peren
30 g rozijnen
2 el kaneel
Zo maak je het:
1. Voeg de havermout, honing, kokosolie en het ei in een kom en meng dit alles heel goed door elkaar heen.
2. Schil de appels en de peren en snij deze in kleine stukjes.
3. Voeg de appels en peren in een kom en meng deze met de rozijnen en de kaneel.
4. Verdeel de appels en peren in de 4 ovenschaaltjes.
5. Verdeel het havermout mengsel over de appeltjes met peren en bak de 4 ovenschaaltjes ongeveer 20 a 30 minuten op 160 graden.
6. Hou ze goed in de gaten, ennnnn enjoyy!
Pelin zegt
Wat is dit een super leuke en inspirerende site! Dat ik dit nu pas heb gevonden.. Ik ga dit gerechtje morgen ochtend maken als ontbijt.
Kan niet wachten tot jullie boek uitkomt! 🙂
Veel liefs, Pelin
Sanne zegt
Wat een prachtige foto!
En hmmmmm, klinkt goed!
Ik ben wel fan van jullie hoor :).
Fleur zegt
Kan ik deze ook maken zonder ei? Ik ben hier namelijk allergisch voor!
Nadine zegt
Ik heb -om de crumble vegan te maken- één ‘flax egg’ (1 el gemalen lijnzaad + 2,5 el water, mengen en even 10 minuutjes laten staan) gebruikt en dat werkte prima!
Sophie zegt
Super leuk recept! Ze staan momenteel in de oven! Misschien is het handiger om bijvoorbeeld honing in aantal eetlepel of theelepel benodigdheden te zetten. Persoonlijk vind ik dit makkelijker omdat 50 gram honing lastig te wegen is op een keukenweegschaal zonder veel dingen vies te maken. ☺️
Harmon zegt
Je kan ook de pot honing op de weegschaal zetten en stoppen met scheppen (of knijpen) wanneer er 50 gram minder in zit. Dan heb je alleen een vieze lepel!
simone zegt
Klinkt lekker. Kun je dit recept ook bewaren. Misschien leuk om bij je recepten te zetten. Hoe bewaren en hoelang. Super leuke site!
Havermoutje zegt
Haha wij zijn heel slecht in bewaren. Meestal eten we het direct op! Luchtdicht verpakken en gekoeld bewaren kan sowieso 2-3 dagen! Liefs
Arianne zegt
Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit ook voor 1 persoon maken? Dat ik de ingrediënten deel door 4, maar hoe zit het dan met het ei? Gewoon 1 ei gebruiken voor 1 taartje? Liefs
Esther zegt
Klinkt heerlijk, moet de olie gesmolten door het mengsel?
Havermoutje zegt
Hoeft niet per se maar maakt het mengen iets makkelijker wanneer je het smelt!
Liefs
Debbythechocoholic zegt
Superlekkere ontbijttip! Heb hem deze ochtend klaargemaakt ?