
Goedemorgen! Aan tafellllll met deze amandelnoot-maanzaadsupercake!
Deze cake blijft ongeveer een week lekker, daarom ideaal om mee te ontbijten. Maanzaad kennen wij vooral van vroeger op de broodkorst. Het is ontzettend gezond en wij vinden het heel erg lekker, daarom een heerlijke frisse cake met veel maanzaad erin in plaats van erop.
Laat ons weten wat je er van vond!
X Enjoy
VOOR 1 CAKE
BENODIGDHEDEN:
cakeblik van 16 x 11 cm
INGREDIËNTEN:
165 g amandelmeel
8 el maanzaad
snufje zout
50 g kokospalmsuiker
8 el kokosolie
3 eieren
110 ml sojamelk
sap van een 1/ 2 citroen
1 el citroenzeste
merg van 1 vanillestokje
olie, om in te vetten
ZO MAAK JE HET:
Verwarm je oven voor op 165 °C.
1. Doe het amandelmeel, maanzaad, zout en de kokospalmsuiker in een kom en roer alles goed door elkaar.
2. Smelt de kokosolie en doe die over in een andere kom.
3. Voeg de eieren, sojamelk, het citroensap, de citroenzeste en het vanillemerg toe aan de kokosolie. Klop alles door elkaar met een garde.
4. Doe dit mengsel bij het amandelmeelmengsel en roer alles goed door elkaar.
6. Vet het broodbakblik in met olie en doe het deeg erin. Bak de cake circa 50 minuten in de voorverwarmde oven. Houd hem goed in de gaten; dreigt hij te snel bruin te worden, leg er dan een stukje aluminiumfolie overheen.
TIP
Vervang het maanzaad eens door sesamzaadjes voor een amandel-sesamzaadsupercake.
Ik heb ‘m gebakken alleen is de cake bij mij erg plat gebleven! Weten jullie waar dit aan kan liggen?!