• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Zonnebloempit-Haverbroodje!

Hier het recept voor een oven en overheeeeerlijk zonnebloem pit broodje! Zonnebloem pitten hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren! Heel erg gezond en ze zijn niet zo duur.
Recept : 

Ingredienten
•250 gram pain du moulinmeel
•1 hand vol zonnebloem pitjes
•10 gram havermout om het deeg doorheen te rollen
•10 gram gist
•snufje zout
•130 / 200 ml lauwwarm water

Zo maak je het :
Los het gist op in 50 ml water. Voeg al het meel toe en de zonnebloem pitjes.
Voeg het water nu ook toe, nog niet alles, doe het beetje voor beetje totdat je een goed deeg hebt. Het maakt niet uit als je wat water overhoudt. Kneed het goed totdat het deeg een goede bal wordt die niet plakt (zelf gebruiken wij hier een kitchenaid voor met kneedhaken). Het verschilt soms een beetje hoeveel water je moet toevoegen maar hou gewoon de structuur van het deeg in de gaten. Dat moet niet te droog zijn en ook niet te nat (niet aan je handen plakken).Laat het deeg een half uur rijzen, kneed het nog een keer kort, rol het door de havermoutheen en laat het nog 45 min rijzen. Doe het brood daarna in de oven, voorverwarmt op 200 graden en bak het 30 minuten op 175 graden! Success!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Edith zegt

    09/10/2014 om 18:55

    Lijkt me lekker. Wat is pain du moulin meel? Molenmeel?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      14/10/2014 om 09:34

      Haha ja dat is een meel mix van de molen in Sanpoort. Dat noemen ze pain du moulin! Heel erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  2. Emy zegt

    24/01/2015 om 11:12

    Kun je het pain du moulinmeel ook door spelt of ander meel vervangen? En heb je dan dezelfde hoeveelheid nodig?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      08/02/2015 om 11:40

      Hi Emy en Shanon,

      Je kunt het meel inderdaad vervangen door bijvoorbeeld speltmeel of een ander meel. Wees niet bang om te experimenteren!

      Dikke Liefs

      Beantwoorden
  3. shanon jansen zegt

    07/02/2015 om 08:19

    ja dat wil ik ook wel weten. hier in Engeland geen pain de moulin te verkrijgen uiteraard 😉 x

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      08/02/2015 om 11:40

      Hi Emy en Shanon,

      Je kunt het meel inderdaad vervangen door bijvoorbeeld speltmeel of een ander meel. Wees niet bang om te experimenteren!

      Dikke Liefs

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025