
Bart is een van de leukste kookboekenmakers die wij kennen. Zijn boeken zijn zo fijn om mee te werken want ongeveer alles wat je over vis wilt weten weet hij.
Bart promoot ook het duurzaam vangen van vis wat wij ontzettend tof vinden en dit doet hij samen met vissers van over de hele wereld. Zijn youtubefilmpjes zijn altijd fantastisch en heel grappig!
Van dit recept heeft Bart ook een video gemaakt, bekijk hem hieronder (kan niet mislukken ;)) voor de inspiratie!
Dit recept komt trouwens uit zijn laatste boek (must have!) met prachtige foto’s gemaakt door David Loftus (de vaste fotograaf van Jamie Oliver).
Wat handig is om te weten, wij hadden geen crème fraîche in huis en hebben gewoon wat extra kaas toegevoegd, alsnog hartstikke lekker!
200 g verse spinazie
40 g boter of olie
8 bladerdeeg
6 eieren
1 el crème fraîche
40 g geraspte kaas
zest van een halve citroen
200 g verse zalm zonder huid in blokjes van 2 cm gesneden
50 g gerookte zalm
zout en peper
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm van circa 25cm.
2. Bak de spinazie heel kort, en breng op smaak met een beetje peper en zout
3. Leg de spinazie in een vergiet zodat al het vocht eruit kan lopen. Dit vocht wil je namelijk niet in de quiche hebben!
4. Bekleed je bakvorm met bladerdeeg
5. Klop de eieren los en voeg hierbij de crème fraîche, en de geraspte kaas. Voeg ook de citroen zest toe.
6. Voeg 25% van de vulling in de bakvorm, leg vervolgens de stukjes zalm, spinazie en de gerookte zalm in de taart. Voeg de rest van de vulling in de bakvorm en doe de taart in een voorverwarmde oven en bak circa 45 minuten.
7. Laat de quiche een beetje afkoelen en serveer eventueel met verse dille! Eet smakelijk


Comments