
Gisten hebben wij deze pompoen cake gebakken. Omdat het Allerhande team bij ons kwam fotograferen voor het oktober nummer plaatsen we vandaag het recept:) De structuur van deze cake is heel smeuïg en daar houden wij echt heel veel van! Door de havergrutten zit er een bite in de cake.
Hieronder het recept van de pompoen cake!
X
Ingredienten
225 g pompoen
250 g speltmeel
80 g havergrutten
1 tl baking soda
1/2 tl zout
5 el appelmoes
8 el (kokos)olie
75 ml water
4 el agave siroop
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl nootmuskaat poeder
1 tl kaneel
Zo maak je het:
1. Kook de pompoen in ruim water tot deze helemaal zacht is.
2. Doe de pompoen die zacht is geworden in de blender samen met het water, de appelmoes, de agavesiroop en de (kokos)olie. Blend alles tot een glad mengsel.
3. Doe nu de rest van de ingrediënten in een kom, roer dit goed door en voeg hierna de natte ingrediënten toe en meng dit weer door elkaar heen.
4. Vet een bakblik in en doe hierin het deeg en zet het bakblik in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de cake ongeveer 40/50 min. Kijk met een sateprikker of de cake goed is.
Hou de cake heel goed in de gaten, soms kan deze na 30 min een beetje zwart gaan verkleuren, als je dit ziet doe er dan een stukje aluminiumfolie overheen.
ENJOY!

Vraagje, kan je in plaats van de havergrutten ook gewoon havermout gebruiken? Jullie recepten zijn super en de foto’s zijn ook heel erg mooi!