• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Raw Kokos-Pistachecake Met Haverbodem

Dit weekend hebben wij het laatste puntje opgegeten van de raw cashew-havertaart en hebben meteen een nieuwe gemaakt. Deze is weliswaar heel anders maar het principe is hetzelfde. De bodem is dit keer van vijgen met haver en de vulling van gewelde pistache noten. We wellen de noten omdat die dan makkelijk te blenden zijn maar ook omdat noten niet voor iedereen goed verteerbaar zijn. Dat komt omdat er van nature fytinezuur in zit. Fytinezuur zorgt ervoor dat je lichaam mineralen slecht opneemt. Bij het wellen van noten blijven de slechte stoffen achter in het water met citroen en kun je de noten beter verteren. Hieronder het recept van de taart! Dikke liefs! En een zonnige dag gewenst!!!!

Benodigdheden:
Taartvorm
Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de bodem:
3 el kokosolie
3 el havergrutten
250 g gedroogde vijgen
125 g hazelnoten
20 g quinoa puffs (gepofte quinoa korrels)

De vulling:
250 g pistache noten (en een bakje water met 500 ml water en 1 uitgeperste citroen om de noten in te wellen)
4 el kokosolie
1 geraspte appel
4 el agave siroop

De topping:
100 g gedroogde kokos snippers

Zo maak je de bodem:
1. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hier de havergrutten bij. Laat dit 10 min staan in de warme kokosolie. Giet het daarna in een kom.
2. Haal het steeltjes van de vijgen en doe deze samen met de hazelnoten en quinoa puffs bij de kokosolie met havergrutten.
3. Kneed alles met de hand goed door elkaar heen en leg dit deeg als een bodem in de taartvorm bekleed met bakpapier.

Zo maak je de vulling:
1. Laat de pistachenoten wellen (ongeveer 4 uurtjes in een bakje met 500 ml water en 1 uitgeperste citroen). Gooi dit water met citroen hierna weg, spoel de noten schoon en doe alleen de noten in de blender.
2. Smelt de kokosolie in een pan en voeg deze olie bij de pistachenoten in de blender.
3. Rasp nu de appel en voeg de rest van de ingrediënten van de vulling toe aan de blender en blend alles circa 5 minuten fijn.
4. Giet deze vulling over de vijgenbodem. Laat de taart daarna even 4 uurtjes opstijven in de koelkast en hij is klaar!
Als je wilt kan je de taart nog versieren met kokossnippers of andere gedroogde vruchtjes.
Enjoy your sunny moments today!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025