• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

PISTACHENOOT KOEKJES!

Goooodmorning! Pfff wat een vies weer deze zondag. Die boswandeling laten we vandaag even aan ons voorbij gaan. Wij blijven heerlijk binnen bij de kachel, plaatje van Bob Dylan op en bakken maarrrr! Pas op met deze koekjes want ze zijn veel te verslavend! Het recept staat hier onder 🙂

PS ze zijn gluten en lactose vrij!

Ingrediënten voor 16 koekjes:

300 g amandelmeel
150 g honing
50 g pistachenoten
50 g gedroogde cranberry’s
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemberpoeder (djahé)
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl bakpoeder
½ tl zeezout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng het amandelmeel met de honing in een kom. Voeg de pistachenoten, cranberry’s, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.
  3. Vorm van het deeg 16 ronde koekjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025