• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Pear Oatmeal Pie

WEEEKEND!! Tijd om een heerlijk peren taartje te bakken. Alleen al om de heerlijke geur die uit de oven komt. Hmmm. Het recept van dit perentaartje is helemaal niet moeilijk. Binnen een half uurtje heb je een heerlijk gezond peren taartje!

INGREDIËNTEN:

  • 100 gram havermout
  • 100 ml amandel melk
  • 2 tl kokosolie
  • snufje zout
  • 1 peer
  • 5 walnoten
  • 10 rozijntjes
  • tl kaneel
  • tl koekkruiden
  • 15 gram wijnsteenbakpoeder
  • 2 ei
  • 1 el bloemetjes honing
  • 50 gram speltbloem

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 175 graden en snij de peer in kleine blokjes, ongeveer een centimeter dik. Doe vervolgens alle  ingredienten in een kom en mix het goed door elkaar. Kijk niet al te strikt naar de verhoudingen. Beter is het om het mengsel in de gaten te houden. Zorg dat het niet te waterig is maar ook weer niet te droog. Het beste is als het een beetje smeuïg is. Dat klinkt misschien een beetje vaag maar je merkt het vanzelf. Als het te droog is doe je er nog wat amandel melk bij, is het te nat doe je er nog wat havermout bij. Giet het mengsel vervolgens in een kleine ovenschaal of een leuke bakvorm zoals cupcakes. Als je de taart na het bakken uit je ovenschaal wilt hebben moet je die eerst even goed invetten. Laat het vervolgens 25-30 bakken in de oven. Houd het taartje goed in de gaten en haal het er uit als de bovenkant goud bruin is. Eetsmakelijk!!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mariska zegt

    22/02/2015 om 11:22

    Zelfrijzend bakmeel is dat te vervangen door bv boekweitmeel met wat bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/02/2015 om 19:44

      Zeker weten!

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025