0

Paddenstoelensoep met Havergrutten

40 minuten Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram havergrutten
  • 50 gram plantaardige boter
  • 150 milliliter plantaardige kookroom
  • Ter garnering: verse peterselie

Bereidingswijze

1

Smelt de boter in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe. Fruit de uien 8 minuten op laag vuur. Voeg de paddenstoelen en kruiden toe en bak deze 5 minuten mee. Haal een derde van de paddenstoelen uit de pan, bewaar deze voor de garnering van je soep.

2

Doe de bouillon in de pan en breng deze aan de kook. Voeg de havergrutten toe. Zet het vuur lager en gaar de soep nog 25 minuten. Roer regelmatig door de pan.

3

Voeg op het laatste moment de kookroom toe en roer deze door de soep. Verwarm de achtergehouden paddenstoelen nog even.

4

Verdeel de soep over 4 borden. Garneer met de paddenstoelen, wat verse peterselie en grof gemalen peper.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!