• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Mini Molen Haverbroodje

Zaterdag hebben wij weer inkopen gedaan bij de molen in Santpoort! Dat is een paradijs voor als je van granen, havermout, quinoa en bakken houdt 🙂
Ons lievelingsmeel is Pain Du Moulin, dat is een mix die de molenaar zelf maakt!

Heeeeeeerlijk!

Recept

Ingredienten
•50 gram havermeel
•200 gram pain du moulin (kopen bij de molen in Santpoort) of waldkornmeel kan ook 🙂
•25 gram amandelmeel
•10 gram gist
•snufje zout
•150 / 200 ml lauwwarm water

Zo maak je het :
Los het gist op in 50 ml water. Voeg al het meel toe.
Voeg het water nu ook toe, nog niet alles, doe het beetje voor beetje totdat je een goed deeg hebt. Het maakt niet uit als je wat water overhoudt. Kneed het goed totdat het deeg een goede bal wordt die niet plakt (zelf gebruiken wij hier een kitchenaid voor met kneedhaken). Het verschilt soms een beetje hoeveel water je moet toevoegen maar hou gewoon de structuur van het deeg in de gaten. Dat moet niet te droog zijn en ook niet te nat (niet aan je handen plakken).Laat het deeg een half uur rijzen, kneed het nog een keer kort, kneed nu de noten en rozijnen mee en laat het nog 45 min rijzen. Doe het brood daarna in de oven, voorverwarmt op 200 graden en bak het 30 minuten op 175 graden! Success!

PS Als er iets niet duidelijk is in het rcept of mocht het niet lukken laat het ons gerust weten! Brood bakken is in het begin best moeilijk, dus vraag allllltijd en gerust advies!

Liefs!

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025