• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Heerlijk Gember-Haverbrood!

Deze havermout-gemberkoek is echt heerlijk en zoet door de appelstroop!
Enjoy this gloomy morning!

Ingrediënten:

200 g havermeel
200 g roggemeel
325 ml sojamelk
2 eieren
1 el kaneel
3 el appelstroop
3 el honing
2 el gemberpoeder
2 tl bak soda
snufje zout

Zo maak je het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en doe de sojamelk, ei, honing, appelstroop en zout in een mengkom.
  2. Klop alle ingrediënten met een garde.
  3. Voeg nu geleidelijk de havermeel, het roggemeel en de gemberpoeder, bak soda en een snufje zout toe.
  4. Mix alles. Giet het beslag in een ingevette cakebakvorm.
  5. Bak de ontbijtkoek in ongeveer 55-65 minuten in de oven op 160 graden.

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Debby zegt

    14/11/2014 om 09:28

    Deze ga ik zeker eens uittesten! Jouw blog & instagram zijn gewoon top! 🙂 doe zo verder.

    Beantwoorden
  2. Hanneke van den Berg zegt

    12/01/2015 om 17:52

    Goedenavond
    Ik wil net beginnen aan het maken van het gember-haverbrood, maar er is iets raars aan het recept. In de ingrediëntenlijst staat roggemeel, maar dat komt bij de bereidingsuitleg niet meer voor. En omgekeerd staat er in de lijst geen havermout en bij de bereiding moet je het wel toevoegen. Moet ik ipv roggemeel dan 200 gram havermout doen?
    Groet,
    Hanneke

    Beantwoorden
  3. Hanneke van den Berg zegt

    12/01/2015 om 21:36

    Fijn. Maar het heet havermout gemberkoek, maar zowel havermout als gember komen er niet meer in voor. Ik heb hem net gemaakt, met gemberpoeder ipv koekkruiden. Was ook lekker. Maar misschien moet de koek een andere naam krijgen? Ook is de kokosbloemsuiker in de bereidingsuitleg opeens verdwenen en is het honing geworden….

    Beantwoorden
    • Hanneke van den Berg zegt

      13/01/2015 om 07:44

      p.s. Ik heb er vanochtend mee ontbeten en de koek is echt heerlijk. Ik wilde met mijn opmerkingen ook niet vervelend doen hoor, maar ik zie voor mijn werk heel veel kookboeken en vind het altijd zo zonde als een recept niet helemaal klopt. Maar zoals het er nu staat, kun je er een heerlijk broodje mee maken. En het is ook zo makkelijk om te maken. Je hoeft er niet eens een keukenmachine voor vies te maken, gewoon met een spatel alles roeren. Fijn broodje.

      Beantwoorden
      • Havermoutje zegt

        13/01/2015 om 08:44

        Hi Hanneke,
        Wij zijn juist heel blij met je reacties hoor. We proberen het altijd zo goed mogelijk te doen maar online blijft het een hobby. In het kookboek zul je dat soort fouten niet tegen komen aangezien daar redactie over gevoerd is

        Beantwoorden
  4. Mariska zegt

    21/02/2015 om 19:22

    Ik kan niet goed tegen tarwe, spelt en roggegluten. In sommige van jullie recepten ( ook in het boek ) worden deze wel gebruikt.. Denken jullie dat ik deze ingrediënten kan vervangen door bijv boekweitmeel of wat meer havenmeester / amandelmeel?

    Ps. Vind de website en t boek echt top! Ziet er zo mooi en lekker uit allemaal !

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/02/2015 om 19:45

      Je kan deze wel vervangen. Alleen door meel met gluten. In het boek lees je bij het kopje brood precies waarom 🙂 succes en dank voor je lieve compliment

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025