• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Havermoutontbijtkoek

Deze havermoutontbijtkoek is voor alle bikkels die vandaag meedoen met de Dam tot Dam loop! Jullie kunnen vast een goed ontbijtje gebruiken. Ook lekker makkelijk voor onderweg! Het recept komt trouwens uit ons kookboek Havermoutje. Heel veel succes iedereen!

Ingrediënten:
200 g havermeel
olie, om in te vetten
325 ml sojamelk
2 eieren
1 el kaneel
4 el (bloemen)honing
3 el appelstroop
200 g roggemeel
3 el kokosbloesemsuiker
2 el koekkruiden
2 tl baksoda
snufje zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.
2. Doe de sojamelk, eieren, het kaneel, de honing en appelstroop in een mengkom. Klop door elkaar met een garde.
3. Voeg geleidelijk het havermeel, roggemeel, de koekkruiden, kokosbloesemsuiker, baksoda en het zout toe.
4. Meng alles goed door elkaar. Giet het over in een cakeblik.
5. Bak de ontbijtkoek in 55-56 minuten mooi bruin en gaar.

Eet smakelijk!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Janine zegt

    09/11/2015 om 11:31

    Het recept ziet er zo lekker uit dat ik dit afgelopen weekend gelijk gebruikt heb. De ontbijtkoek is echter niet gelukt: het baksel bleef nat van binnen. Het was helaas niet eetbaar.

    Hoe zou dit kunnen komen? Ik heb het hele recept gevolgd. Alleen heb ik één theelepel baking soda gebruikt, omdat mijn ervaringis dat meer dan dit de smaak erg (negatief) beïnvloedt (zout!). Bakken jullie serieus met twee theelepels? En zou het hieraan kunnen liggen, of kan het door iets anders komen dat de koek niet gaar werd? Ik heb een prima oven en de temperatuur heb ik op 160 graden gezet, zoals in het recept aangegeven.

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/02/2016 om 14:46

      Hoi Janine,
      Het is voor ons moeilijk om te zeggen waarom het bij u niet gelukt is. Wij gebruiken inderdaad 2 theelepels. Elke oven werkt uiteindelijk anders en laat de cake net zo lang in de oven totdat het in het midden ook gaar is. Als de cake donkerder wordt kunt u het beste aluminiumfolie over de cake plaatsen anders brand het aan. Als u met een satéprikker in de cake prikt en de prikker blijft droog dan is de cake goed!
      liefss

      Beantwoorden
  2. Winny zegt

    23/02/2016 om 17:05

    In de recepten op de website staan gewoon dadels in de ingredientenlijst. Maar in jullie kookboek Havermoutje staan veel recepten met Asphikan dadels en die kan ik zelfs niet kopen bij de Turkse supermarkt! Ik vraag me af wat er zo bijzonder is aan de Asphikan dadel en of je hiervoor elke willekeurige gedroogde dadel kunt gebruiken. Dank!

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      24/02/2016 om 14:43

      Hoi Winny, wij gebruiken zelf het liefste Asphikan dadels maar je kunt zeker ook andere dadels gebruiken, als ze maar niet te hard zijn, dat werkt lastig! Succes! Liefs

      Beantwoorden
  3. Ingrid zegt

    06/07/2017 om 10:53

    Leuk recept! Onze zoon trakteert morgen met uitgestoken poppetjes uit deze cake.

    Beantwoorden
  4. Nelise zegt

    13/03/2019 om 14:56

    Kan ik het roggemeel vervangen door volkoren tarwemeel bijvoorbeeld?

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025