• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

BLOG

Haver Lunch To Go!

Eerlijk…wij verslaafd aan deze salade. Kunnen nu al niet wachten totdat het lunch is. Zo lekker en voedzaam zonder suikerpiek! Hieronder het recept 😀


Ingrediënten:

100 g gewelde havergrutten
20 radijsjes
2 paprika’s
avocado
10 cherry/kleine tomaatjes
2 bietjes
2 el amandelen
2 el lijnzaad
250 g spinazie

Dressing:

3 el olijfolie
1/2 el mosterd
1 handvol munt blaadjes
1/2 citroen

Zo maak je het:

1. Wel de havergrutten als je dit nog niet hebt gedaan. Breng hiervoor 140 ml water aan de kook met 70 g havergrutten, kook dit 3 minuten en laat 1 a 2 uurtjes staan totdat het water is opgenomen.
(zie video hieronder :))
2. Snijd de radijsjes, paprika, avocado, tomaatjes en de bietjes fijn.
3. Snijd nu de spinazie fijn en leg deze als eerst in je slakom, daarover leg je alle groenten en bestrooi met lijnzaad.
4. Maak nu de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe deze in een kleine kom en voeg hierbij de olijfolie,  mosterd en het sap van 1 citroen. Roer alles door door elkaar en klaar is je dressing.  Giet over de salade et voila!

Liefs XX

 

Zo wel je havergrutten 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=Lp5KzM9MufU

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Havermoutje zegt

    14/07/2015 om 16:37

    Hi Anne Marie,

    Het is niet echt een nieuwsbrief maar je ontvangt een mailtje zodra we een nieuw bericht plaatsen 🙂
    Als het goed is vind je een bevestigingsmail in je postvak! Liefs

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025