• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Dwarsdoorsnede Noten-Rozijnen brood

We hebben nog een half broodje! Die gaat vandaag op maar we maken snel een nieuwe!

Hieronder het recept:

Ingredienten
•50 gram havermeel
•100 gram speltbloem
•25 gram amandelmeel
•10 gram gist
•50 gram speltmeel
•snufje zout
• handjevol noten
• handjevol rozijnen
•1 ei
•150 / 200 ml lauwwarm water

Zo maak je het :
Los het gist op in 50 ml water. Doe al het meel en het ei erbij. Giet er water bij en kneed het goed totdat het deeg een goede bal wordt die niet plakt (zelf gebruiken wij hier een kitchenaid voor met kneedhaken). Het verschilt soms een beetje hoeveel water je moet toevoegen maar hou gewoon de structuur van het deeg in de gaten. Dat moet niet te droog zijn en ook niet te nat (niet aan je handen plakken).Laat het deeg een half uur rijzen, kneed het nog een keer kort, kneed nu de noten en rozijnen mee en laat het nog 45 min rijzen. Doe het brood daarna in de oven, voorverwarmt op 200 graden en bak het 30 minuten op 175 graden! Success!

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025