• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Waldkorn-Haverbroodje

Vandaag weer een heerlijk broodje gebakken!
Er zit meel van de molen van Santpoort in.

Waldkorn is een mix van allerlei soorten meel, je kan het natuurlijk ook zelf samenstellen!
Ingrediënten van Waldkorn zijn: tarwebloem, water, haver, soja, tarwegluten, roggebloem, gerstemeel, lijnzaad, volkoren tarwemeel, zonnebloemzaad,mout,sesamzaad, sojabloem

Ingredienten
•50 gram havermeel
•200 gram waldkornmeel (verkrijgbaar bij veel molens of in een biowinkel)
•25 gram amandelmeel
•10 gram gist
•snufje zout
•150 / 200 ml lauwwarm water

Zo maak je het :
Los het gist op in 50 ml water. Voeg al het meel toe.
Voeg het water nu ook toe, nog niet alles, doe het beetje voor beetje totdat je een goed deeg hebt. Het maakt niet uit als je wat water overhoudt. Kneed het goed totdat het deeg een goede bal wordt die niet plakt (zelf gebruiken wij hier een kitchenaid voor met kneedhaken). Het verschilt soms een beetje hoeveel water je moet toevoegen maar hou gewoon de structuur van het deeg in de gaten. Dat moet niet te droog zijn en ook niet te nat (niet aan je handen plakken).Laat het deeg een half uur rijzen, kneed het nog een keer kort, kneed nu de noten en rozijnen mee en laat het nog 45 min rijzen. Doe het brood daarna in de oven, voorverwarmt op 200 graden en bak het 30 minuten op 175 graden! Success!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Sanne zegt

    04/12/2014 om 19:27

    Klinkt lekker meiden! Het enige probleem, denk ik, is dat de meesten geen keukenmachine hebben die deeg kan kneden. Als je het met iets anders doet, word het toch niet zo mooi als hoe jullie het doen.

    Zijn er recepten in het boek waarbij je geen kitchen aid nodig hebt om brood te maken?

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      05/12/2014 om 11:53

      Hee Sanne,
      Bedankt voor je reactie. Een kitchenaid is zeker niet nodig. Brood maken vergt gewoon wat oefening. Met de hand gekneed worden ze zeker zo mooi!
      In ons boek staan alleen maar recepten waar je geen extra machines voor nodig hebt. Machines zijn puur gemak.
      In ons boek besteden we ook uitgebreid aandag aan hoe je een broodmaakt. Stap voor stap zodat iedereen het kan en ook zonder kitchenaid!
      Liefs Mathijs en Pascalle

      Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025