• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

-

Bramen-Havermoutje To-Go

Wij zijn dol op ontbijtjes die je mee kunt nemen. Lekker voor in de trein, op school of je werk!!

Ingrediënten

50 g havervlokken
200 g havermelk (of een amdere soort melk
8 grote bramen
1 tl honing

Zo maak je het:

1. Neem een pan en doe daar de bramen in en zet de pan op middelhoog vuur.
2. Prak de bramen fijn tijdens het verhitten en voeg de honing toe en laat even 10 minuten doorpruttelen.
3. Voeg nu het mengsel uit de pan in een weckpotje of een kom die afgesloten kan worden.
4. Voeg daarbij de havervlokken met de melk en laat 1 nachtje in de koelkast staan. (Eventueel kan je nog wat extra bramen hieraan toevoegen als je nog wat overhebt.)
5. De volgende dag heb je een heeeeeerlijk havermoutje dat je direct kan eten of mee kan nemen voor onderweg.

Eetsmakelijk

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Jiska zegt

    22/01/2015 om 19:43

    Mooie kleur in een mooi potje en vast ook met een lekker smaakje! Deze wil ik zeker eens proberen 🙂

    Beantwoorden
  2. Lisa zegt

    01/02/2015 om 23:10

    Is de melk ook te vervangen door water? Aangezien ik op internet ook lees dat je havermout ook met water kunt koken. Ik lust namelijk geen melk.

    Beantwoorden
    • Havermoutje zegt

      02/02/2015 om 09:05

      Ja dat kan zeker. Je kan het ook vervangen door amandelmelk, soyamelk etc! Succes liefs

      Beantwoorden
  3. Anneke zegt

    09/02/2015 om 13:19

    Dit ziet er echt geweldig uit! Ik ben alleen nog op zoek naar potjes/bakjes die echt goed afsluiten en de juiste grootte hebben nu mijn oude helaas is overleden, zodat ik weer lekker ontbijt mee kan nemen naar mijn werk. Iemand tips?

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2025