Dit heerlijke recept voor brownies van adukiebonen Komt van Amber Albarda en is voor 16 stuks!! Eetsmakelijk 🙂
Ingrediënten
• 100 g gedroogde adukibonen
• 1⁄2 el (5 g) chiazaad
• 120 g chocolade, 75% puur
• 25 g kokosolie
• 1⁄2 zakje (125 g) rijst amazake
• 75 ml ahornsiroop
• 150 g amandelmeel
• 1⁄4 tl zout
• 1 1⁄2 tl bakpoeder
• 20 g raw cacaopoeder
• 2 tl vanillepoeder
• 2 eieren
• 50 g gemengde noten, grof gehakt
Bereiding:
Week en kook de adukibonen volgens de verpakking. Spoel de bonen na het koken zorgvuldig af in een vergiet en laat ze uitlekken. Laat het chiazaad tien minuten wellen in 50 ml water. Roer af en toe door. Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een steelpan met een laag water op matig vuur. Plaats een hittebestendige kom op de pan en smelt hierin de chocolade (au bain-marie). Voeg de kokosolie toe en roer goed door tot het vet volledig gesmolten is. Haal de pan van het vuur en meng het gewelde chiazaad, de ahornsiroop en de amazake door de chocolade.
Doe het amandelmeel, zout, bakpoeder en cacaopoeder in de keukenmachine en meng door elkaar. Voeg de adukibonen, het vanillepoeder en de eieren toe en maal volledig glad. Voeg nu het gesmolten chocolademengsel toe en zet de keukenmachine nog eens aan, zodat er een samenhangend beslag ontstaat. Roer op het laatste moment de gehakte noten door de browniemix.
Bestrijk een vierkante bakvorm ca. 20 cm doorsnede met (kokos)olie en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en strijk glad. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 tot 30 minuten gaar. Als de brownie stevig aanvoelt is hij klaar, hij moet nog vochtig zijn als je er een prikker in steekt.
Snij in vierkante blokjes en geniet!
Comments