Gister avond hebben wij deze heerlijke wortel cake gemaakt van havermeel! We gaan er nu mee ontbijten. Hij ruikt echt heeeeeerlijk!
Hier het recept!
Liefs!
INGREDIËNTEN:
•sap en rasp van één sinaasappel
•handjevol rozijnen
•150 ml zonnebloemolie
• 2 eieren
•70 gram honing
•70 g lichtbruine basterdsuiker
•85 g havermeel
•85 g zelfrijzend bakmeel
•2 speculaaskruiden
•2 theelepels kaneel
•snufje zout
•140 g geraspte wortels
•handjevol walnoten
Voor het glazuur
•100 g zachte roomkaas (monchou kuipje)
•25 g zachte boter
•60 g gezeefde poedersuiker
Zo maak je het
• Klop de zonnebloemolie samen met de eieren in een kom.
•Klop in een aparte kom de suiker, de meelsoorten, de honing, de kaneel, de koekkruiden en het zout goed door elkaar.
•Voeg de rozijnen toe met het sap en de rasp, de geraspte wortels en de walnoten en roer goed. Voeg daarna het olie-eimengsel toe en roer alles met een houten lepel goed door elkaar totdat je een smeuïg deeg hebt.
•Doe het deeg in een ingevet cakeblik en verwarm de oven voor op 175 graden. Zet het cakeblik in de oven en bak het ongeveer één uur op 175 graden.
Satéprikker tip! : Prik een satéprikker in het deeg, komt het er droog en schoon uit? Dan is de cake klaar!
•Als de cake helemaal is afgekoeld, maak je het glazuur. Klop met een elektrische mixer de boter met de roomkaas glad en voeg de gezeefde poedersuiker toe. Breng het glazuur op de bovenkant van de cake en ”top-it-off” met wat walnoten!
Enjoy!
Thea zegt
Wauw! Ga gelijk naar de winkel om het te maken!! 🙂
Manon zegt
Vandaag gemaakt hij is echt heeeerlijk! Heb speltmeel gebruikt en palmsuiker ipv basterdsuiker en de helft van de poedersuiker voor de topping. Oja en ik lees de honing niet terug in de omschrijving en bij de omschrijving van de topping staat kaneel die niet bij de ingredienten staan. Jammie jammie! 🙂
Havermoutje zegt
Wat goed! De taart kan inderdaad veel gezonder maar dit vonden wij toch lekkerder 🙂 De honing hebben we er even bijgezet in het recept en er hoeft trouwens geen kaneel in de topping! Liefs
Manon zegt
Hij is echt heerlijk, ook iets gezonder 😉 Heb ik de kaneel verzonnen zeker…oeps hihi.
Samantha zegt
Wat een top recept! Heerlijk dank je wek!! Liefs Sam
Ferdinand zegt
Net uit de oven, heerlijk! Hebben jullie tips om het inzakken van de cake te voorkomen?
Alissa zegt
Klinkt echt heerlijk! Zou je de zonnebloemolie eventueel ook kunnen vervangen door kokosolie?
Havermoutje zegt
Ja dat kan zeker! Liefs
Alessandra Mignardi zegt
It’s indeed a wonderful cake, I baked it yesterday double dose, we are five here, so one is never enough, everyone loved it. Made de frosting with butter,,zaw brown sugar and juice of lime, did not have any fresh cheese. Thank you for sharing it!
liefs
Alessandra