Wij kunnen in deze periode wel wat extra energie gebruiken en zeker wat extra vitamine D omdat er zo weinig zonlicht is op dagen als deze. (Als zonlicht op je huid schijnt maak je vitamine D aan.) Vitamine D zit o.a. in eieren.
Pompoen is het ultieme brainfood. Het vit vol met omega-3 vetten.
Dus wij zeggen bakken maaaaar!!!
Bakblik 25cm x 13cm x 8cm
Ingredienten
200 g pompoen
200 g havermeel
100 g amandelmeel
handjevol walnoten + een paar extra om op het deeg te leggen
snufje zout
snufje kaneel
6 eieren
1 tl wijnsteenbakpoeder
Zo maak je het:
1.Kook de pompoen ongeveer 15 min in een pan met water.
2. Grill nu de pompoen in de oven op ongever 180 graden, ongeveer 10 min todat deze goudbruin wordt.
3. Klop alle eieren los in een kom.
4. Voeg hieraan de havermeel, amandelmeel, snufje zout & kaneel en de walnoten toe.
5. Als de pompoen klaar is haal je deze uit de oven en voeg je dit ook toe aan het mengsel in de kom.
6. Meng alles goed door elkaar heen met een mixer of een keukenmachine. Als je dat niet hebt gebruik dan een stampot stamper om alles fijn te krijgen en gebruik daarna een garde.
7. Bak het brood ongeveer 45 minuten in de oven op 160 graden.
Enjoy!
Elize zegt
Volgens mij zit die omega 3 voornamelijk in de pompoenpitten en niet zozeer in de pompoen. Maar dat is er misschien ook lekker in!
Jamila zegt
Beste havermoutje,
Heb vandaag het recept gebruikt, pompoenhavermout brood, helaas is deze niet zo mooi gelukt als jullie foto doet ljken…
Vraag me dan ook af, waarom het zo mooi bruin korst heeft en een ovaal oranje kleur…terwijl ik alles heb gedaan volgens recept..
Pompoen overigens 200 gram rauw of gekookt?
Hoor graag van jullie,
Groetjes
Jamila
Havermoutje zegt
Hi Jamila,
Geen idee waar het fout gaat. Bij ons gaat het altijd goed en maken het bijna wekelijks. In het recept staat ook dat je de pompoen moet koken en grillen zie hieronder
1.Kook de pompoen ongeveer 15 min in een pan met water.
2. Grill nu de pompoen in de oven op ongever 180 graden, ongeveer 10 min todat deze goudbruin wordt.
Rogier zegt
Heb gister dit brood gebakken en het is erg lekker!
Heb alleen het idee dat het brood bij jullie een stuk dikker en donkerder is dan de mijne. Het is namelijk tijdens het bakken helemaal niet omhoog gekomen. Kan het zijn dat er gist/bakpoeder mist in jullie ingrediënten? Laten jullie het deeg altijd even staan voordat het de oven ingaat? Dat heb ik namelijk niet gedaan.
Hoor graag hoe ik de volgende keer een nóg lekkerder brood kan bakken 🙂
Groetjes,
Rogier
Gerdien zegt
Kan het ik amandelmeel ook vervangen door boekweitmeel?
En klopt het dat er geen gist of bakpoeder nodig is? Het lijkt me dat het zo slecht rijst.. Of heb ik dat mis?
Havermoutje zegt
Hoi ja dat kan wel denken wij. We hebben het nooit geprobeerd maar we denken dat het gaat lukken. Ja inderdaad 1 tl bakpoeder! Liefs Mathijs en pascalle