
Ingrediënten
Voor de salade
1 zoete aardappel
pompoen
350 ml water
160 g linzen
2 el olijfolie
10 cherrytomaatjes
handvol veldsla
handvol rucola
125 g blauwschimmelkaas,
bijvoorbeeld Danish blue
65 g gerookte walnoten
(zie pagina 34)
Voor de dressing
1 el koriander
2 lente-uitjes
1 tl dijonmosterd
1 el citroensap
2 el sojayoghurt
1 el olijfolie
Zo maak je de salade
- Verwarm je oven voor op 200 °C.
- Schil de zoete aardappel en de pompoen – verwijder de draden en pitten – en snijd alles in blokjes. Leg die op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, schep alles door elkaar, maak er een enkele laag van en bak de blokjes in circa 30 minuten gaar. Schep ze halverwege nog even om.
- Breng intussen het water aan de kook en kook de linzen zachtjes tot ze al het vocht hebben opgenomen. Laat de linzen afkoelen.
- Halveer de cherrytomaatjes en doe ze in een kom, samen met de pompoen, zoete aardappel, veldsla, rucola, blauwe kaas en gerookte walnoten.
Zo maak je de dressing
1. Hak de koriander fijn en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Doe ze in een kom.
2. Voeg de mosterd, het citroensap, de yoghurt en de olijfolie toe en roer alles heel goed door elkaar.
3. Lepel de dressing over de salade.
Comments