
Feel good food is het nieuwe boek van Pauline’s Keuken!
We waren al fan van haar voedsel-zandloper-kookboek en we volgen haar al heel lang op instagram waar ze mooie foto’s en recepten deelt! Uit haar boek hebben we al verschillende dingen gemaakt. Een van de toppers uit dit boek zijn de volkoren muffins. Ze zijn in een handomdraai gemaakt, de meeste de ingrediënten heb je wel in huis liggen en ze hoeven maar 20 minuutjes in de oven. Daarnaast zijn ze ook gezond door de olie in plaats van de boter ze zijn gemaakt van volkoren speltmeel!
Pauline geeft als tip: Vries ze in! Dat zouden wij ook aan willen raden, want ze zijn ideaal als een ontbijtje to-go als je even geen tijd hebt om een havermoutje te maken!
Benieuwd naar het boek? Die kun je o.a. via deze link bestellen 🙂
De basis voor 6 stuks
175 g volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
1 ei
150 g yoghurt
70 ml zonnebloemolie
50 g honing
snufje zout
50 g blauwe bessen
Zo maak je het:
1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Meng alle natte ingrediënten met een garde door elkaar. Doe hetzelfde met de droge ingrediënten
3 Spatel nu de natte ingrediënten door de droge. Roer niet te lang.
4 Voeg de blauwe bessen toe en meng kort.
5 Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten gaar. De muffins zijn klaar als een satepriker er schoon en droog uit komt. EnJoy!
bakpoeder is nergens te krijgen, wel zelfrijzend bakmeel. maakt dat veel uit?