
Het kookboek Snelle Klassiekers met een Twist van Brenda (bekend van Brendakookt.nl) staat vol met (de naam zegt het al) klassiekers. Brenda heeft allemaal klassiekers gemaakt op haar eigen manier. We kennen allemaal wel het gevoel van iets ‘speciaals’ te willen maken voor vrienden of familie. Eigenlijk zijn alle recepten heel simpel te bereiden en de meeste ingrediënten heb je al gewoon in huis! Bijvoorbeeld bij dit recept, vegetarische Samosa’s. Bladerdeeg hebben wij bijvoorbeeld altijd in de vriezer liggen, evenals de verschillende groenten die er in gaan. Na dit recept een keer te hebben gemaakt is dit een van onze lievelings recepten geworden omdat je er van alles mee kan. Wij hadden alleen de wortel vervangen voor pompoen en dat was ook echt heerlijk! Kortom, Snelle Klassiekers van Brenda is een must-have 🙂 Je kunt het boek bij de boekhandel of via deze link bij Bol.com kopen! Eet smakelijk!
Hierbij het recept voor circa 8 stuks
100 g aardappel, geschild
1 wortel, in stukjes
75 g doperwten
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 tl komijnzaad
2 tl kerriepoeder
1/2 tl korianderzaad
1cm verse gember, geraspt
8 stukjes bladerdeeg (je kan natuurlijk speltbladerdeeg gebruiken of glutenvrij bladerdeeg)
1 ei, losgeklopt
olijfolie om in te bakken
zout en peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Kook de aardappelblokjes en de wortelblokjes in ruim water in 8 minuten beetgaar en kook de laatste 2 minuten de doperwten mee. Giet de groente af.
- Fruit in een koekenpan met een scheutje olijfolie de ui 5 minuten. Voeg het knoflook, komijnzaad, kerriepoeder, korianderzaad en gember toe . Bak kort mee en doe de voorgekookte aardappelblokjes en groente erbij. Breng op smaak met peper en zout.
- Steek met behulp van een kom of beter cirkels van 13 cm doorsnede uit het bladerdeeg. Beleg de helft van de cirkel met het aardappel mengsel. Zorg er voor dat je de randen vrij laat. Vouw het bladerdeeg dicht en duw de randen met een vork aan. Verdeel de bladerdeeg pakketjes over de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak de samosa’s in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
Comments