
Deze salade hebben wij gisteravond gegeten en is echt ontzettend lekker. Je denkt misschien, rare combi die granaatappel met tufu maar het is het proberen zeker waard. Tofu heeft een neutrale smaak en is daardoor perfect te combineren met super veel dingen. Eigenlijk gebruiken we tofu niet vaak maar in deze salade is het heel erg lekker in combinatie met de granaatappel en de rest van de ingrediënten.
Ingrediënten:
100 g gewelde havergrutten
1 pak tofu (kan je vaak kopen bij turkse winkels of een biowinkel)
3 el (sesam)olie om de tofu in te bakken
sojasaus voor over de tofu
30 g granaatappelpitjes
10 radijsjes
250 g spinazie
2 paprika’s
1 avocado
2 el amandelen
2 el sesamzaadjes
Dressing:
3 el olijfolie
1/2 el yochurt
1 handvol munt blaadjes
1/2 citroen
Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten als je dit nog niet hebt gedaan. Breng hiervoor 140 ml water aan de kook met 70 g havergrutten, kook dit 3 minuten en laat 1 a 2 uurtjes staan totdat het water is opgenomen.
(zie video hieronder :))
2. Bak de tofu in ruim sesamolie (of andere olie) en besprenkel ze daarna met sojasaus.
2. Snijd de radijsjes, paprika en de avocado fijn.
3. Leg de Spinazie als eerst in je slakom, daarover leg je alle groenten, tofu en de havergrutten. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met sesamzaadjes en granaatappelpitjes.
4. Maak nu de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe deze in een kleine kom en voeg hierbij de olijfolie, yochurt en het sap van 1 citroen. Roer alles door door elkaar en klaar is je dressing. Giet over de salade et voila!
Klinkt zalig!