
Check het recept van deze super lekkere Havermout-noten-Cheesecake hieronder 🙂
INGREDIËNTEN
100 g amandelen
100 g hazelnoten
100 g havermout
200 g honing
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl zeezout
1 el kokosolie
250 g volle roomkaas
2 el citroensap
200 g soja yoghurt
200 g kersen
ZO MAAK JE HET:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de noten en de havermout met 150 g honing, het bakpoeder, de kaneel en een ½ tl zeezout in de kom van de keukenmachine en maal tot een grofkorrelig deeg.
2. Vet de quichevorm in met de olie. Duw het notendeeg met vochtige handen in de vorm (bodem en randen) tot een mooie egale laag. Bak de bodem in 15 min. goudbruin in het midden van de oven. Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
3. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de sojayoghurt met een ½ tl zeezout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel. Schep de vulling in de taartvorm op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
4. Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de kersen er op zodat het helemaal een feestje wordt!
Comments