
Ingrediënten
120 gram roomboter
275 gram riet-/kokosbloesem suiker
2 biologische eieren
240 ml karnemelk of havermelk
rode voedselkleurstof
20 gram cacaopoeder
150 g havermeel
150 g speltbloem
1 theelepel baking soda
1 eetlepel appelcider azijn
Ingrediënten icing:
1 eiwit
200 g poedersuiker
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 °C. Klop ondertussen de suiker samen met
de boter en de eieren tot een glad beslag.
2. Voeg nu de karnemelk toe en voeg de rode kleurstof toe. Kijk zelf hoeveel je er in wilt doen, de intensiteit verschilt per merk en soort.
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en klop nogmaals goed door.
3. Vet een bakblik of pan goed in met boter of olie. Je kunt ook bakpapier op maat knippen en in de bakvorm leggen. Stort het mengsel in de bakvorm en bak de cake in circa 40 tot 50 minuten goudbruin.
4. Nu is het tijd voor de icing. Doe het eiwit in een kom en klopt het los. Voeg beetje bij beetje, al kloppend de poedersuiker toe totdat al het poedersuiker is opgenomen door het eiwit.
5. Schep de icing in een spuitzak en bewerk de taart naar keuze.
6. Let goed op dat de cake niet aanbrandt want alle ovens zijn anders.
Eetsmakelijk!
Comments