
Wij houden soms van een lekker snack in de namiddag als we een beetje trek krijgen. Een stukje van deze taart geeft je meteen weer genoeg energie en houdt je bloedsuikerspiegel op pijl door de gezonde suikers (de dadels) en oliën (door de noten) in dit recept.
Als je nog wat lekker fruit in huis hebt zoals bramen, kersen of ander lekker zomers fruit kan je de taart daar nog mee versieren!
Enjoy! X
Benodigdheden:
1 taartvorm
1 vel bakpapier
Ingrediënten:
Voor de bodem:
3 el kokosolie
3 el havergrutten
250 g dadels (zonder pit)
125 g pistache noten
75 g rozijnen
20 g quinoa puffs (gepofte quinoa korrels)
De vulling:
250 g gewelde cashew noten
4 el kokosolie
20 g gember
4 el honing
Zo maak je de bodem:
1. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hier de havergrutten bij. Laat dit 10 min staan in de warme kokosolie. Giet het daarna in een kom.
2. Ontpit de dadels en doe deze samen met de pistache noten, rozijnen en quinoa puffs bij de kokosolie met havergrutten.
3. Kneed alles met de hand goed door elkaar heen en leg dit deeg als een bodem in de taartvorm bekleed met bakpapier.
Zo maak je de vulling:
1. Laat de cashewnoten wellen (ongeveer 4 uurtjes in een bakje water). Gooi dit water hierna weg en gebruik alleen de noten. Blend deze in de blender.
2. Smelt de kokosolie in een pan en voeg deze olie bij de cashewnoten in de blender.
3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe aan de blender en blend alles circa 5 minuten fijn.
4. Giet deze vulling over de dadelbodem. Laat de taart daarna even 4 uurtjes opstijven in de koelkast en hij is klaar! Als je wilt kan je de taart nog versieren met bramen of ander lekker zomers fruit 🙂
Ziet er goddelijk uit! Ga gelijk een paar kilo havergrutten inslaan!
Haha heel veel succes! Stuur je ons een foto van het resultaat?
Liefs Havermoutje
Ziet er inderdaad heerlijk uit! Perfect voor in deze herfstige zomervakantieweek.
Oh wat een plaatje, ziet er super lekker uit uit!
Dankjewel