
Deze Raberber-Havercrumble geeft ons zo’n heerlijk zomers gevoel. Deze lichtzure, frisse crumble is ook nog eens makkelijk te maken. Er zitten ook frambozen doorheen om het geheel iets zoeter te maken. Zo blijft de vulling gezond en zonder extra suikers! Daarnaast hebben we alleen wat honing toegevoegd aan de crumble om de smaak helemaal af te maken!
Aan de slag :)!
Ingrediënten:
Vulling:
1 bosje rabarber circa 400 g
1 doosje (bevroren) frambozen circa 250 gram
1 tl kaneel (optioneel)
Crumble:
250 g havervlokken
50 g honing
50 g (kokos)olie
1 ei
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Voeg de havervlokken, honing, kokosolie en het ei in een kom en meng dit alles heel goed door elkaar.
2. Was de rabarber schoon en snij deze in kleine stukjes.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de rabarber 5 minuutjes.
4. Vet een bakblik in met wat olie. Haal de rabarber uit het water en doe deze in de bakblik samen met de (bevroren) frambozen, besprenkel eventueel met wat kaneel.
5. Verdeel het havermout mengsel over de rabarber met frambozen en bak de crumble dan circa 20 minuten op 200 graden.
6. Hou het goed in de gaten, ennnnn enjoyy!
Comments