
Benodigdheden:
ovenbestendige braadpan met deksel (doorsnede van 24 cm)
plasticfolie of schone
theedoek
bakpapier
Ingrediënten:
300 g speltbloem
145 g boekweitmeel
1 tl zout
10 g gist
2 el olijfolie
300 ml lauwwarm water
bloem, om te bestuiven
Zo maak je het:
1. Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie en het water in een kom.
2. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen.
3. Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan, bij kamertemperatuur.
4. Bebloem je handen, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van.
5. Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek.
6. Verwarm je oven voor op 200 °C.
7. Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven en
bak er in circa 40 minuten een prachtig brood van.
We horen graag wat je van ons broodje vindt!! ?❤️
Echt zo gaaf dit, ik ga zeker ook nog eens een panbrood maken (zo simpel ook). Staat al heel lang op mijn lijstje.
Dat ziet er lekker uit! Kun je de speltbloem in dit recept ook vervangen door havermeel of een glutenvrij meel?
Als er staat 10 gr. gist, bedoelen jullie dan verse gist of droge gist?
Kan ik het speltmeel ook vervangen voor havermeel, zodat deze overheerlijke uitziende panbrood glutenvrij is?
Nee helaas niet,
we hebben de gluten nodig in dit broodje om het te laten rijzen.
Gluten houden zuurstof vast, vandaar dat als je dit weg laat het brood heel compact wordt!
In ons boek hebben we wel een paar glutenvrije opties voor brood!
Zoals deze https://www.havermoutje.nl/osawacake/
Echt een hele lekkere en super gezonde brood vervanger!
x
Geweldig brood