Over Ons
Wij zijn Pascalle en Mathijs, liefhebbers van gezonde en natuurlijke producten.
De eerste twee kookboeken die we hebben gemaakt zijn daar een bewijs van.
Ons eerste boek gaat over havermout (Havermoutje) en ons tweede boek over noten (Nootje).
Havermout, noten en ook kolen zijn geen hype-ingrediënten, ze zijn er altijd al geweest.
Kool is eigenlijk zo normaal dat je er op
de markt of in de supermarkt snel aan voorbij loopt. Pas als de dagen weer wat korter worden
en de temperatuur tot het vriespunt daalt, begint kool weer zichtbaar te worden. Vooral boerenkool.
Zonde vinden wij, want je kunt de meeste kolen bijna het hele jaar door kopen. Kolen zijn gezond,
goedkoop en worden bijna allemaal verbouwd op eigen bodem. Echt een lokaal product.
Hoogste tijd dus voor onze ode aan de kolen. We zijn gaan experimenteren met recepten, hebben
achterhaald waar kolen vandaan komen, waarom ze zo bijzonder en gezond zijn en vroegen ons af
of kool eigenlijk wel zo Hollands is als we denken?
We zijn tegenwoordig zo verwend met al die tropische groenten en fruit die van over de hele wereld
verscheept worden, dat we bijna vergeten wat voor topgroenten we in Nederland zelf verbouwen.
Het probleem is dat je niet altijd precies weet wat je nu moet doen met zo’n grote kool: elke dag een
andere stamppot is ook niet bepaald ideaal. Bij ons thuis verschijnt er regelmatig Hollandse kost op
tafel maar we wilden ook wel eens wat anders. In ons kleine keukentje, dat wij voor dit boek tot het
kolen-lab hebben omgedoopt, hebben wij twee maanden lang geëxperimenteerd met kolen die overal
goed verkrijgbaar zijn. We probeerden van alles uit, van ingemaakte bloemkool, boerenkoolmuffins, bloemkoolbitterballetjes, spruitjesstrudel, rodekoolbrood tot een wittekoolsalade voor onderweg.
Met onze boeken willen we jullie vooral inspireren.
Duik de keuken in, hoe klein of groot die ook mag zijn, en experimenteer erop
los. Je zult versteld staan van wat je allemaal wel niet met haver, noten en kool
kunt doen. Oftewel: geen tijd te verliezen. Hup die keuken in!
Liefs,
Pascalle Bonnier & Mathijs Kok
PS
Je kunt ons contacten via info@havermoutje.nl
We proberen iedereen te beantwoorden maar het kan even duren aangezien we veel reacties, vragen en aanvragen etc. krijgen! We hopen op jullie begrip.