Deze pannenkoekjes bestaan uit haver, melk, ei en bieten. How healthy can we get? Niet meer dan dit hahah
Het liefst eten we zo vaak mogelijk pannenkoeken, vooral in het weekend omdat we dan wat meer tijd hebben om dit allemaal klaar te maken. Deze pannenkoeken zijn ook voor door de weeks omdat ze zo super makkelijk te bereiden zijn.
Wij maken deze pannenkoeken heel vaak en hebben verschillende soorten variaties hierop bedacht. Deze week zullen we er nog een paar maken en de receptuur hiervan met jullie delen!
Benodigdheden:
Blender
Koekenpan
Ingrediënten:
50 g havergrutten
50 g quinoa
sap van 1 citroen
80 ml amandelmelk
1 ei
1 rauw bietje
Zo maak je het:
1. Wel de havergrutten samen met de quinoa een nachtje met ruim water (ongeveer 500ml en het sap van 1 citroen (min. 5 uur).
2. Giet het water met citroen van de havergrutten en quinoa af en spoel het kort schoon. Vergeet deze stap niet want anders worden je pannenkoeken heel zuur! Blend de havergrutten en quinoa samen met de amandelmelk, het bietje en het ei tot een beslag.
3. Neem 1 halve el (kokos)olie, verhit deze in een koekenpan en bak daar de pannenkoekjes in. Begin op hoog vuur maar zet het vuur omlaag als je het beslag in de koekenpan hebt gedaan. Als de bovenkant van de pannenkoek luchtbelletjes krijgt en de randen veranderen van substantie probeer dan de pannenkoek om te flippen met een spatel. Bak de andere kant circa 2/3 minuten.
Als je teveel pannenkoeken hebt gebakken, zoals wij altijd express doen, bewaar deze dan max 3 dagen in de koelkast!
Dikke liefs! x
Robin zegt
Hallo!
Ziet er goed uit! Ik vroeg me af, kan ik de haver grutten ook vervangen door havermout?
Groetjes Robin
Havermoutje zegt
Hi Robin! Ja dat kan denk ik wel. Het heeft dan alleen wel een hele een andere structuur 🙂 Liefs
Jane zegt
Hoi,
Hoe zit het met het wellen? Moet dit alleen in het citroensap of ook nog met water erbij?
Groetjes Jane
Havermoutje zegt
Hi Jane,
Het is inderdaad de bedoeling dat er ook gewoon water bij gaat. Spoel de havergrutten na het afgieten nog even kort schoon 🙂
Liefs
Eva zegt
Bij ons niet echt een succes.. de citroen bietensmaak overheerste nogal. Moest er veel stroop op doen om het lekker te maken.
Een vraag over stap 2.
Welk water moet je afgieten?
Liefs
Havermoutje zegt
Hi Eva,
Het was misschien niet helemaal duidelijk dat de havergrutten niet alleen in citroensap maar ook in water moesten wellen. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze zo uur smaakten! We hebben er een extra melding bijgezet! Liefs
Anke zegt
Geweldig!! Mijn kinderen zijn er dol op! Gr Anke
Havermoutje zegt
Leuk om te horen! Liefs
Ruth Hassing zegt
Wat doe je erbij voor topping of eet je ze zo op?
Havermoutje zegt
Ja of met avocado!